23948sdkhjf

Broarbejde rykker rundt på S-tog i ferien

Køge Bugtbanen og flere andre S-togstrækninger bliver sommeren over berørt af renoveringsarbejde på to broer.
Du skal lige tjekke din køreplan en ekstra gang, hvis du tager S-toget hen over sommeren. De kører nemlig ikke, som de plejer.

Passagerer på stort set alle S-togstrækninger vil fra den 11. juni til den 5. august opleve, at køreplanen for deres tog ændrer sig.

Det er især på Køge Bugt-banen, at passagererne skal finde sig i, at køreplanerne skifter til sommerferie-kørsel, men stort set alle strækninger bliver berørt, skriver DSB i sit nyhedsbrev onsdag.

- Der kommer ikke til at være tale om store forsinkelser for passagererne, men man skal lige tjekke sin køreplan og sit stoppested i perioden, siger Dan Stig Andersen, som er produktionsdirektør i DSB S-tog.

Ændringerne skyldes, at Banedanmark vil renovere to broer på Køge Bugt-strækningen fra den 11. juni til den 5. august.

Broerne skal have skiftet nogle såkaldte fugtmembraner, så broerne ikke slides ned og tager skade af vind og vejr. De nuværende fugtmembraner er 33 og 46 år gamle, så det er på tide at skifte dem ud, lyder det fra Banedanmark.

Allerede nu kan S-togpassagerer gå ind på rejseplanen.dk og se, hvordan arbejdet på broerne vil påvirke deres køreplan i den kommende tid.

- Cirka 25 procent af vores kunder bliver berørt, og de vil opleve mellem 5 og 15 minutters længere rejsetid, fortæller Dan Stig Andersen.

Renoveringen af broerne er ifølge DSB lagt hen over sommeren for at få dem overstået i en periode, hvor mange af pendlerne og de faste kunder holder ferie.

Men det er ikke kun renoveringen af broerne på Køge Bugtbanen, som kommer til at påvirke køreplanen denne sommer.

Den 29. juni ændres køreplanen igen, fordi Københavns Kommune går i gang med at bygge en tunnel ved Nordhavnsvej. Begge byggerier forventes færdige den 5. august.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078