23948sdkhjf

Nordisk termotræ uden kemikalier

Ny Nordisk er ikke bare mad fra Noma, men også en stærk tendens inden for træ. Nærhed og bæredygtig produktion er kendetegn ved et nyt nordisk trækoncept fra Optimera
Optimera løfter nu sløret for et helt nyt trækoncept, som er specialudviklet til det hårde danske vejr og samtidig produceret under de mest skånsomme miljøforhold. Træet hentes højt mod nord i de skandinaviske skove, hvorefter det gennemgår en varmebehandling, hvilket gør det modstandsdygtigt over for råd og svamp.

- Varmebehandlet nåleetræ, også kaldet Termotræ, er et miljøvenligt, stærkt alternativ til teak fra regnskoven og det knap så kønne trykimprægnerede træ. Nåletræet kommer fra vores egne breddegrader uden rovdrift og med lange traditioner for genbeplantning, i modsætning til mange af de subtropiske træsorter.

Varmebehandlingen gør det lige så holdbart og modstandsdygtigt som trykimprægneret træ uden unødig brug af kemikalier, siger Marianne Viig, kategorichef og træspecialist fra Optimera.

Det varmebehandlede træ er ifølge kategorichef Marianne Viig et rigtig godt alternativ til terrasser og facadebeklædning.

Nordisk svar på subtropisk træ

Det varmebehandlede nåletræ har en varm glød som mange af de subtropiske træsorter. Optimera har valgt nåletræ fra det nordligste Skandinavien, hvor kulden gør, at træerne vokser langsomt, årerne i træet ligger tættere ved hinanden og gør træet hårdere end nåletræer, der er vokset i et mildere klima.

Hårdheden gør træet særligt velegnet til den forædling, det gennemgår til Optimera og giver et elegant resultat med samme holdbarhed som mange subtropiske træsorter.

- Vi har lavet et helt koncept af produkter i varmebehandlet nåleetræ, fra træbeklædning til facader, terrassebrædder og afskærmning til plantekasser sandkasser og meget mere. Sortimentet hedder Optiform.

Vi gør mere og mere i denne type koncepter, som gør det muligt at skabe et harmonisk udtryk i hus og have. Det er noget mange kunder efterspørger. De er trætte af, at carporten er i en type træ, terrassen i en anden og udhuset i en helt tredje type træ, siger Marianne Viig.

Det termobehandlede nåleetræ fås som terrassebrædder i natur og tre laserede farver, som tillader årerne at træde frem. Det kan bruges overalt udendørs, dog ikke i jorden. Også her har Optimera fundet en miljørigtig løsning.

Alle elementer, som skal i jorden, er udstyret med stolper i robinietræ, som kan stå i jorden i 40 år. Robinietræet henter Optimera i de østeuropæiske skovplantager, hvor det fremstilles under samme bæredygtighedsprincipper som nåletræet fra Skandinavien. Robinietræet farves på samme måde som det varmebehandlede træ, så elementerne fremstår ensartede.

tøtte
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125