23948sdkhjf

Lokale netværk skal løfte store opgaver

Der er brug for at flere virksomheder melder sig ind i lokale netværk, mener Dansk Byggeri Vestsjælland og henviser til fremtidens store byggeprojekter som Femern Bælt, byggeri af supersygehus og skoler
- Vi skal være bedre til at holde sammen lokalt og gå sammen om at vinde opgaver og dermed arbejdspladser til kommunen. Men hvis ikke vi møder hinanden i et lokalt forum, hvor vi kan lære hinanden at kende, så sker det ikke, siger formanden for Dansk Byggeris lokalforening i Vestsjælland, Albert Christiansen.

Med udsigt til store byggeprojekter som Femern Bælt, byggeri af supersygehus og skoler ærgrer han sig over, at over 220 virksomheder i lokalområdet står udenfor Dansk Byggeris lokalafdeling.

- Det er vigtigt, at virksomhederne lokalt lærer hinanden at kende og finder ud af, hvem de har mulighed og temperament til at indgå samarbejder med. Vi har mange små og mellemstore virksomheder her i området, og når opgaverne bliver større og større, så findes fremtidens ordrer ved at samarbejde med andre, siger Albert Christiansen.

I lokalforeningen mødes virksomhedsejerne mere uformelt. Senest har foreningen været på tur til Aarhus for at se på bygningskonstruktioner i Den Gamle By.

- Og det er her, at nye netværk og samarbejder indgås. Her kan man føle hinanden lidt på tænderne, møde hinanden ganske uformelt og få en fornemmelse af, hvilke muligheder for samarbejde, der er.

I netværket låner vi f.eks. ofte mandskab af hinanden. Vi arbejder mere som lokale kollegaer frem for konkurrenter, forklarer Albert Christiansen.

I alt 160 virksomheder er medlem af Dansk Byggeris lokalafdeling i Vestsjælland, mens over 220 virksomheder inden for branchen står udenfor.

- Vi er alle mærket af krisen, og det er vigtigt at gå sammen om at vinde større opgaver og holde gang i beskæftigelsen i lokalområdet, siger Albert Christiansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141