23948sdkhjf

Kommuner stiller klimakrav til nybyggeri

Kommuner kan fra den 1. juli kræve, at der bygges særlige klimavenlige huse, og at nye bygningsejere skal håndtere eget regnvand
Fra den 1. juli ændres planloven, så kommunerne får større magt til at kræve særlige klimakrav opfyldt i forbindelse med nybyggeri og anlæggelse af nye lokalområder.

Den nye lovændring giver kommunerne ret til at bruge klimaargumentet til at stille krav i nye lokalplaner, og det kan blandt andet betyde, at de kan kræve græs på taget, eller at fremtidige hus- eller bygningsejere selv skal håndtere regnvandet på deres egen grund, så det ikke belaster det fælles spildevandsanlæg.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Det nye lovtiltag glæder formanden for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg.

- Der er positivt, at loven nu ændres. For det første er der tale om en forenkling af loven, og dernæst kan vi nu i meget højere grad tage højde for, at der er styr på klima-konsekvenserne i en kommune.

Hvis vi eksempelvis kan kræve, at bygningsejerne selv skal tage sig af deres eget regnvand, kan vi på den måde være med til at sikre, at kloaksystemet ikke bliver overbebyrdet, hvilket er i alles interesse, siger Martin Damm til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte

Læs mere på licitationen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078