23948sdkhjf

Fra papir-helvede til gevinst

Brug kvalitetssikring og kvalitetsledelse og gør en ´sur pligt` til en konkurrencefordel
Desværre bliver rigtig mange begreber nedslidt og misbrugt - og begrebet kvalitetssikring er desværre havnet i den kategori af værktøjer. Kvalitetssikrings-begrebet fremstår derfor som kedeligt og ubrugeligt og noget man gør fordi man skal. Arbejdet taler for sig selv, så hvorfor skal der blandes papir/dokumentation ind i billedet? Det handler jo om selve håndværket!

Men intet kunne være mere forkert!

Danske håndværksmestre, der skal konkurrerer på andet end den laveste pris bliver nødt til at tænke i kvalitetssikring og skarp styring af produktionen.

Det skriver Mester Tidende.

- Kvalitetsledelse handler grundlæggende om at få planlagt sine arbejdsopgaver så langt ned i detaljen som overhovedet muligt. Der kan selvfølgelig ske ændringer i disse planer, men så er der mulighed for at handle effektivt på disse ændringer. Samtidig er der mulighed for at tage ved lære og lave endnu bedre planer i fremtiden. Det er fundamentet i kvalitetsledelse siger audit-leder Carl-Otto Rachlitz fra Dancert til Mester Tidende.

Bladet spørger også Carl-Otto Rachlitz om, hvorvidt kvalitetsledelse ikke blot er endnu mere administrativt bøvl.

Hertil siger Carl-Otto Rachlitz, at kvalitetsledelse grundlæggende handler om at sikre størst mulig kundetilfredshed og medarbejdertilfredshed – ikke om administration. Kvalitetsledelse er ikke et stykke papir, men et styringsredskab som ledelsen skal bruge til at gøre sin egen hverdag nemmere.

I øvrigt er kvalitetsledelse ikke et administrativt krav, men kun noget man skal gøre, hvis man har et klart formål med det.

Til gengæld har en håndværksmester, der arbejder med kvalitetsledelse nogle helt konkrete håndtag som kan styres kontrolleret frem for en håndværksmester, der i større grad lader tilfældighederne råde. Håndværkersvende, der arbejder for en mester med en klar plan og klare forventninger er nemmere at arbejde for end en mester, hvor tingene sker lidt mere tilfældigt og ud fra "mavefornemmelse".

Det skal meget kraftigt understreges at kvalitetsledelse er det stikmodsatte af "det finder vi ud af". Det handler om at være helt skarpe i projektforløbet fra start til slut, skriver Mester Tidende.

Læs hele artiklen om kvalitetsledelse her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078