23948sdkhjf

Riget udvider for 18 mia.kr.

Arbejdet skal stå på de næste fem år og ender med en 52.500 kvm. stor og ti etager høj bygning, som ligger mellem det nuværende Rigshospital og Fælledparken
Det bliver Grontmij, der skal stå for udvidelsen af Rigshospitalet i samarbejde med Aarhus Arkitekterne, der er totalrådgiver, 3XN, landskabsarkitekterne Kristine Jensens Tegnestue og de tyske hospitalsspecialister Nickl & Partner Architekten AG.

Arbejdet skal stå på de næste fem år og ender med en 52.500 kvm. stor og ti etager høj bygning, som ligger mellem det nuværende Rigshospital og Fælledparken. Projekt er til i alt 1,85 milliarder kr. Ud over en ny nordfløj, der blandt andet skal rumme det såkaldte Hovedortocenters senge og operationsstuer, betyder projektet, at der skal opføres et patienthotel med 75 senge og et parkeringshus med 650 pladser, der senere kan udvides til 1.000 pladser. Alt i alt bliver det til 76.000 nye kvadratmeter.

- Vi er blevet udvalgt, fordi vores forslag løser en meget stor og kompliceret opgave. Forudsætningen for, at det har kunnet lade sig gøre, er et rigtigt godt samarbejde mellem parterne, hvor der er taget højde for alle de opgaver, et sådant byggeri skal løse.

Det vil sige funktionalitet på et meget højt teknisk plan, samtidig med at det skal være rart at færdes i for både ansatte, patienter og pårørende. Og sidst, men ikke mindst, tilføjer dette byggeri en helt ny sammenhæng mellem den eksisterende Rigshospitalsbygning og naturen i Fælledparken, siger seniorkonsulent John Christensen fra Grontmij.

Nordfløjen er zigzagformet, så man opnår korte transportafstande. Samtidig lukkes der meget dagslys ind til gavn for både patienter og personale og et mindre energiforbrug til belysning.

- Det er det andet supersygehus, vi vinder. Vi er allerede i fuld gang med arbejdet på Gødstrup Hospital. Samtidig har vi opgaver på Køge Hospital og Glostrup Sygehus. Så sejren betyder, at Grontmij skal til at hyre flere folk, der har erfaring med at arbejde med hospitaler, siger Per Frølund Thomsen, afdelingsdirektør i Grontmij.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081