23948sdkhjf

Fup-håndværkere på villavejene

Engelsktalende fup-håndværkere i gang med at give slag-tilbud på villavejene i Nordsjælland. Men forbrugerne har ingen mulighed for at få erstatning for sjusket arbejde, hvis de bruger udenlandske håndværkere, lyder advarslen fra Dansk Byggeri
Sol og sommer betyder desværre også en lind strøm af engelsktalende fup-håndværkere, der ringer på døren og tilbyder forskellige former for asfalt- og brolæggerarbejde til en favorabel pris. De første har allerede meldt deres ankomst i Nordsjælland, og Dansk Byggeri får hvert år henvendelser fra private, som har oplevet at blive kontaktet af en fuphåndværker. Men for mange kan det være svært at se forskel på en ægte og en falsk håndværker.

- Fuphåndværkerne udnytter jo de danskere, der ikke har en byggeteknisk viden, for hvordan kan man vide, om en brostensterrasse eller -indkørsel er lagt efter gældende anvisninger og normer eller ej? spørger Mikael Mortensen, der er konsulent for Brolæggerlauget, en interesseorganisation under Dansk Byggeri.

Og er arbejdet ikke udført korrekt, må forbrugeren gribe til egen lomme for at udbedre skader og mangler.

- De udenlandske håndværkere er ikke omfattet af nogen garantiordning. Så skulle man falde for fristelsen til at benytte sig af et hurtigt tilbud, skal man vide, at der ikke er nogen steder at gå hen med sin klage. For fuphåndværkerne er ofte over alle bjerge, når det udførte arbejde viser sig at falde fra hinanden, siger Mikael Mortensen.

Han opfordrer derfor forbrugerne til at vælge en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri. Så får de nemlig automatisk adgang til Byg Garanti og bliver dækket mod sjusk, fejl og mangler på op til 100.000 kroner. Dertil kommer, at der er fem års fuld garanti efter, at arbejdet er færdigt.

Man finder en lokal håndværker, der er dækket af Byg Garanti ved at gå ind på www.byggaranti.dk. Her kan man søge i en database, der dækker over 6.000 håndværkere fra hele landet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109