23948sdkhjf

Styr uden om det tyske regel-fedtefad

Mange danske byggevirksomheder øjner store potentialer på det tyske marked, der er i fremgang. Men det er ikke uden grund, at Dansk Byggeris Tysklandsvejledning netop er blevet opdateret. Reglerne på det tyske marked er mange, og de er anderledes end de danske. Og er man uopmærksom, kan det koste dyrt
I Tyskland går det rigtig godt. Trods krisen er arbejdsmarkedet stabilt, og der er gode udsigter for konjunkturerne i det tyske byggeri. I 2011 blev der givet 22 pct. flere byggetilladelser til nybyggeri og ombygning af boliger end i 2010, og erhvervsbyggeriet forventes også at stige i 2012.

Det tiltrækker danske byggevirksomheder, der med EU’s åbne grænser har fri adgang til en bid af kagen. Men selvom om man geografisk befinder sig i EU, er det ikke ensbetydende med, at reglerne er de samme.

- Jeg møder desværre en del virksomheder, der har den holdning, at "man da bare kan tage ned og arbejde i Tyskland" – eller et andet EU-land – uden at have sat sig ind i, om der skulle gælde andre regler, siger Anita Kurowska Larsen, der er chefkonsulent i Dansk Byggeris internationale afdeling.

Vidste du f.eks., at fordi Tyskland har en udstationeringslov, skal du som håndværker anmelde din ankomst til landet?

Glemmer du anmeldelsen, kan bøden være på op til 500.000 euro.

For at få lov til at lave håndværksarbejde i Tyskland, skal du optages i et særligt register ved et tysk Handwerkskammer. Glemmer du det, venter en klækkelig bøde.

- De mange regler og administrative procedurer, der gælder i Tyskland, kan være rigtig svære at overskue. Derfor har vi gjort vores Tysklandsvejledning endnu mere lavpraktisk. Vi introducerer en tjekliste i form af en tidslinje, der viser, hvad man skal huske, inden man går i gang, under byggeriet og efter projektets afslutning, siger Anita Kurowska Larsen.

Dansk Byggeris nye Tysklandsvejledning er gratis for medlemmer, mens prisen for ikke-medlemmer er 2.500 kr. plus moms.

tøtte

Læs mere om den nye Tysklandsvejledning her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063