23948sdkhjf

Ny Land & Fritid-butik opføres efter nyt design

Med BASE Erhverv a/s som totalentreprenør, opfører DLG Østjylland nu i Hedensted den første af DLGs Land & Fritid-butikker efter et nyt design
Land & Fritid Kæden, som landsplan har 63 butikker, har tænkt en ny butik i Hedensted mellem Horsens og Vejle helt fra bunden. Butikken skal knytte land og by tættere sammen, og måske være et afsæt for DLG til flere butikker i Danmark. Den nye Land & Fritid butik bliver på 725 kvm.

DLG’s kæde er 10 år, og som grovvareselskab kan drift af butikker betragtes som en "skævert" i forhold til deciderede dyrefoder-butikker. Men det er ikke tilfældet. DLG har sortimentet, fagfolkene – altså kompetencerne – og de skal benyttes på det private marked med bl.a. græs, gødning og foder som et supplement til kerneaktiviteterne til landbruget.

Ved liberaliseringen af telemarkedet i 1990’erne tog DLG en strategisk beslutning om at tage det private marked ind. Behovet for servicering af stadig færre landmænd var faldende, hvorfor den klassiske grovvareafdeling skulle tilpasse sig den nye struktur. Resultatet er blevet åbning for den private forbruger og husstand, hvor DLG vil gøre en forskel.

Land & Fritid butikken får et sortiment til hus, have og hobbydyr, men også en Shop-in-Shop med telefoni, ligesom kunderne fra land og by tilbydes mobilt bredbånd og bredbånd, TV, tyveri-sikring og forsikringer. Fagfolk fra DLG Østjylland vil fra Tele-shoppen selv købe ind, og servicere alle otte "Land & Fritid" butikker i Østjylland med back-up funktion fra den nye butik i Hedensted.

Direktør for DLG Østjylland, Anders Mølgaard Mogensen, siger:

-Vi er et klassisk grovvareselskab, der må indrette os efter at der bliver færre landmænd med større bedrifter, hvorfor vi gerne vil øge kontakten mellem land og by – vi vil gerne have flere private kunder.

Udgangspunktet er "ude på landet", men vi oplever stadig flere kunder, der finder ud på landet, hvorfor vi med den nye butik vil se frem til endnu flere private kunder fra Hedensted og opland.

Kan måske være et afsæt for DLG

- Det er første gang, vi har fået mulighed for at "tænke" - at designe - en butik fra bunden. Og det har været motiverende for os selv at være med i processen, ligesom konceptet måske også kunne være et afsæt for DLG. Butikken omfatter salgslokale, lager og velfærdslokaler. En mellemgang af glas forbinder butikken med den eksisterende bygning, der er hovedkontor for DLG Østjylland.

Vi har samarbejdet med BASE Erhverv a/s, Horsens, siden 2009, hvor vi fik idéen. Kort efter fik vi sammen med Danish Agro mulighed for at købe Aarhusegnens Andel, og valgte at fokusere på det. Vort idéudviklingsudvalg har defineret den overordnede ramme, og BASE Erhverv har hjulpet med at etablere kontakt til RUM arkitekter og ingeniørfirmaet Rønslev Andersen, begge Horsens.

BASE har været dygtige til at give os modspil, baseret på deres erfaring - så vi har fået et godt resultat af samarbejdet. Det har været en god proces – og det handler i bund og grund om funktionaliteten i bygningen, altså i butikken, siger Anders Mølgaard Mogensen.

I november 2011 blev den endelige bygning defineret, efterfulgt af prisindhentning hos tre entreprenører. Umiddelbart efter, at BASE Erhverv vandt projektet, overtog virksomheden myndighedsbehandlingen, som har været rigtig god – Hedensted kommune har medvirket til en både hurtig og god proces.

Byggeriet blev påbegyndt midt i april og afleveres midt i oktober. Bygningen opføres i betonelementer – i frilagt sort granit. Via en glasskydedør bliver der adgang for kunder til lageret. "Velfærd" omfatter spiserum, kontorer og møderum bl.a. for DLG’s telefoni-afdeling, samt toiletter og teknikrum.

DLG Østjylland omfatter 11 afdelinger med otte "Land & Fritid" butikker, beliggende i Svindbæk (mellem Give og Brande), Brædstrup, Silkeborg, Hovedgård, Odder, Malling, Ballen (Samsø) og i Hedensted.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078