23948sdkhjf

STB Byg fortsætter ad vækstsporet

Overskudsgraden er mere end fordoblet og ordrebeholdningen rekordstor hos Vejle-entreprenøren, som nu retter øjnene mod vækst på Sjælland.
Der er god grund til tilfredshed i STB Byg oven på et 2014, hvor omsætningen voksede fra 170 til 224 mio. kroner, mens resultatet før skat blev mere end fordoblet til 15 mio. kroner.

Vejle-entreprenøren har de senere år markeret sig som en virksomhed, der formår at vinde såvel store som mindre entrepriser over hele landet.

I 2014 har STB Byg blandt andet bygget nye boliger til udviklingshæmmede i Aarhus, nyt rådhus til Varde Kommune, multimediehuset Dokk1 i Aarhus samt nyt psykiatrisk sygehus og akutsygehus i Aabenraa.

2015 byder på nye spændende opgaver. I løbet af kort tid tager STB Byg hul på sin hidtil største ordre med renoveringen af 189 lejligheder i Korskærparken. Den aktuelle ordrebeholdning udgør cirka 400 mio. kroner til produktion i 2015/2016, og det skaber forventning om fortsat fremgang.

- Vi regner med en vækst på mindst 30 procent i 2015 og forventer et tilsvarende resultat på bundlinjen. Vores budget siger 18 mio. kroner før skat, fortæller administrerende direktør Jens Winther.

Skynder sig langsomt til Sjælland
På Sjælland har STB Byg opført et nyt plejecenter på Samsøvej i Holbæk, og netop det sjællandske marked rummer et stort potentiale for den jyske entreprenørvirksomhed:

- Med byggeriet i Holbæk har vi set, at vores måde at tænke byggeri på også passer godt ind øst for Storebælt. Vi vil gerne skynde os langsomt. Det er vigtigt for os, at organisationen udvikler sig parallelt med et øget antal byggerier, så både kvalitet og økonomi følger med, men vi tænker da, at 2015 og 2016 meget vel kan blive årene, hvor STB Byg for alvor går i land på Sjælland, siger Jens Winther.

STB Byg er allerede nu i gang flere steder på Sjælland. Således har virksomheden netop vundet et byggeri med 20 boliger i Tølløse, og sideløbende er salget af 15 ejerboliger på Pottemagergrunden i Næstved indledt.

Jobcenter på byggepladsen
Hos STB Byg handler det ikke kun om pæne sorte tal på bundlinjen, understreger Jens Winther. Siden firmaet startede som tømrervirksomhed i 1956 har social ansvarlighed været en del af kulturen. Hundredevis af unge mennesker har gennem årene taget deres praktik eller fået deres svendebrev i virksomheden.

På byggepladsen i Korskærparken i Fredericia går de skridtet videre og etablerer i samarbejde med kommunen og boligforeningen en slags jobcenter på byggepladsen.

- Der er en høj arbejdsløshed blandt områdets cirka 5.000 beboere, og dem vil vi naturligvis gerne være med til at hjælpe, forklarer direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125