23948sdkhjf

Gi’ den gas med 6 Ah batterier

Du skal stå tidligt op, hvis du skal køre 6 Ah-batterierne fra Bosch flade
Tidligere på året var der kamp og spænding til det sidste om, hvilken producent der kom først med 6 Ah batteriet til den voksende bestand af 18 V akku-maskiner. Det blev som bekendt Bosch, der løb af med sejren og som allerede i forårsmånederne sendte det første 6 Ah batteri i handlen.

Mester Tidendes testhåndværkere har været blandt de første, der har testet det nye batteri med ekstra meget ”benzin” på tanken. Og den umiddelbare reaktion er klar:
- Du skal står tidligt op, hvis du skal køre 6 Ah-batteriet fladt, siger testhåndværkerne.

Teamwork gav fladt batteri
6 Ah-batteriet har 20 pct. længere driftstid end 5,0 Ah-batterierne, 50 pct. længere driftstid end de populære 4,0 Ah-batterier og dobbelt så lang driftstid som batterier uden CoolPack. Det betyder færre afbrydelser i arbejdet

Med en størrelse på kun 11,5 x 7,5 x 5,5 cm har de nye 6,0 Ah-batterier samme dimensioner som Bosch’ andre 18 V-batterier med 3,0 Ah, 4,0 Ah eller 5,0 Ah. Og de vejer også næsten det samme - nemlig 620 g.

- Det er jo ikke alle opgaver, der kræver så meget benzin i tanken. Nogle gange er det bedre at have et lille og let batteri på skruemaskinen. Men hvis du f.eks. skal have gang i håndrundsaven eller kap-/geringssaven, så er det helt sikkert en stor fordel at bruge 6,0 Ah-batterierne, siger testhåndværkerne som har testet batteriet på flere forskellige maskiner, bl.a. en GSR 18 V-EC DY bore-skruemaskine. Det lykkedes først testhåndværkerne at køre batteriet fladt, da men gik op i de helt store skruedimensioner og de skiftedes til at bruge maskinen.

Væk med varmen
Kombinationen af 6 Ah-batteriet, kulfri motor og CoolPack-teknologien, som konstant afleder varme, så batteriet ikke overopheder er garant for, at akkumaskinerne yder det optimale.

CoolPack-teknologien giver batterierne dobbelt så lang levetid som batterier uden CoolPack-teknologi, og den er også at finde i 2,0 Ah-, 3,0 Ah-, 4,0 Ah og 5,0 Ah-batterier til 18 V-klassen. Ud over CoolPack-teknologien, så er de nye 6,0 Ah-batterier udstyret med Bosch’ elektroniske cellebeskyttelse (ECP), som reagerer, hvis temperaturen på batterierne alligevel midlertidigt stiger meget hurtigt og voldsomt, f.eks. ved en overbelastning af maskinen. ECP beskytter batteriet mod både overophedning, overbelastning og dybafladning.

Ny oplader
Sammen med de nye 6,0 Ah-batterier har Bosch lanceret en ny oplader, GAL 3680 CV Professional, som bruges til alle Bosch lithium-batterier fra 14,4 til 36 V-klassen, så håndværkeren ikke skal rode rundt med et utal af opladere på byggepladsen. Den er desuden dobbelt så hurtig til at oplade sammenlignet med den tidligere AL 3640 CV Professional til 36 V-batterier, men er kun halvt så stor. Uanset voltklasse, så oplader den nye professionelle lader et 4,0 Ah-batteri på kun 35 min. og et 6,0 Ah-batteri på 50 min.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078