23948sdkhjf

Ejendomsudviklere ser muligheder i Køge

København har længe været omdrejningspunkt for byudvikling, byggeaktivitet og investorernes interesse. Men nu er Køge ved at overhale
Køge har fået vokseværk, der bliver bygget og udviklet på flere fronter, og kommunen er ved at markere sig som et innovativt og dynamisk vækstområde.
Hos Nybolig Erhverv mærker man, at der på Sjælland ikke kun er interesse for København, hvad angår efterspørgsel på erhvervsejendomme.

Både ejendomsudviklere og erhvervslivet har fået øjnene op for den udvikling og vækst, Køge er inde i, og det er både byggegrunde og lokaler til virksomhedernes daglige drift, som efterspørges.

”Specielt efterspørgslen på velbeliggende, moderne lager- og logistikejendomme er i høj kurs. Gerne så tæt på motorvejen som muligt. Herudover har vi mange, der efterspørger jord til boligprojekter – og konkret har vi i denne uge lige solgt en byggeret på 7.500 kvadratmeter bolig, til ejendomsudvikleren, FB Gruppen, fra København. Så selv de københavnske udviklere har fået øjnene op for Køge”, siger Kenneth Hansen, erhvervsmægler og daglig leder hos Nybolig Erhverv Jørgen Klode i Roskilde.

Mere byggejord
Allerede sidste år begyndte Nybolig Erhverv at mærke stor efterspørgsel fra både københavnske og lokale investorer og virksomheder på erhvervsejendomme og erhvervslejemål i Køge og efterlyste et større udbud af erhvervslokaler og byggegrunde for at efterkomme den stigende efterspørgsel.

- Udviklingen i Køge og kommunens mange udviklingsprojekter såsom universitetssygehuset, Campus Køge og Køge Kyst-projektet tiltrækker både erhvervsliv og borgere. Det har skabt et øget behov for mere byggejord til såvel boligkvarterer som erhvervs- og industriejendomme, siger Kenneth Hansen, der mener, at det er nødvendigt med fokus på udstykning af byggejord flere år frem for at kunne bygge og skaffe bolig- og erhvervsejendomme til det stigende behov.

Højeste byggeaktivitet

Køge Kommune satser da også på høj byggeaktivitet. Ifølge kommunen overhaler Køges byggeaktivitet Københavns målt på aktivitet i kr. per indbygger. Køge bygger for dobbelt så meget som resten af landet, og frem mod 2018 budgetterer Køge Kommune med den højeste byggeaktivitet per indbygger af samtlige kommuner i Region Sjælland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093