23948sdkhjf

Håndværker-talenter på vej til VM i Brasilien

18 unge, danske håndværkere deltager frem til den 16. august i WorldSkills i Säo Paulo. Her skal de prøve kræfter med 1.200 andre unge fra hele verden
Tidligt lørdag morgen flyver 18 energiske unge, danske håndværkere mod WorldSkills i Sâo Paulo, Brasilien.

Her skal de i den kommende uge dyste om verdensmesterskabet i deres respektive håndværk. De 18 er Danmarksmestre i hver sit fag, og de skal konkurrere med over 1.200 andre unge fra i alt 50 nationer.

Arrangørerne forventer mere end 200.000 tilskuere, og cirka 400 af dem kommer fra Danmark - de fleste familiemedlemmer til de 18 danske håndværkere - men der er også danske VM-dommere og faglige repræsentanter med.
Af de 18 deltagere har de otte uddannelser inden for bygningsfagene. De øvrige er bl.a. kokke, tjener, automekanikere o.a.

Åbningsceremoni på tirsdag
Når det danske landshold tirsdag klokken 19 lokal tid er med i åbningsceremonien livestreames det til hele verden via www.worldskillssaopaulo2015.com og www.worldskills.org

Det samme er tilfældet, når verdensmestrene kåres søndag den 16. august efter flere dages hård konkurrence i udstillingscentret Anhembi Park.

Struktører med for første gang
WorldSkills blev til i Europa i 1950. Danmark deltog for første gang i Montreal i 1999. Løbende er nye fag kommet til, og i år er bygningsstruktørerne, som er eksperter i betonstøbning, med for første gang. Spændende for Danmark, som deltager med et to-mandshold.

Udviklingen har også gjort de danske landsholdsdeltagere stadigt skarpere.

- De faglige udvalg, som sponserer deltagelsen, har været rigtig gode til at sørge for, at træningen er i orden, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

- I starten trænede man ikke, nu er man blevet langt bedre til det. Landsholddeltagerne er rollemodeller for erhvervsuddannelserne, siger Jesper Juul Sørensen.
- Det giver et bedre image til erhvervsuddannelserne, og vi får hevet noget viden med hjem til Danmark, som kan bruges i erhvervsuddannelserne.

Desværre må den danske delegation rejse afsted uden den 19. deltager. Danmarksmesteren i konditorfaget har opgivet at deltage på grund af sygdom.

Danske bygningshåndværkere ved World Skills 2015
• Bygningsmaler Marco Mathias Dyrvig Brems, Syddansk Erhvervsskole, A-Z Maleren/Østjysk Spartelfirma
• Bygningssnedker Peter Boye Larsen, Svendborg Erhvervsskole, Ærø Møbler A/S
• Bygningsstruktør Jimmie Rosengaard Andersen, AMU Fyn, Per Aarsleff A/S
• Bygningsstruktør Kasper Jensen, KTS, CG Jensen A/S
• Flisemurer Daniel Brodde Thomsen, EUC Nord, Hæstrup Murerforretning ApS
• Murer Jens Peter Vestergaard, Herningsholm Erhvervsskole, Ole Ibsen A/S
• Møbelsnedker Thomas Vilain Rørvang, Svendborg Erhvervsskole, Bruhn/Rørvang ApS
• Tømrer Thorbjørn Paw Stryger, CELF, GFK Huse ApS


Se hele det danske hold her:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125