23948sdkhjf

Vinduesproducenter åbner ny test- og udviklingsfabrik i Ringkøbing

Velfac og Rationel vil ansætte flere inden for forskning og udvikling
Vinduesproducenterne Velfac og Rationel fordobler antallet af medarbejdere ansat til forskning og udvikling, når en ny test-og udviklingsfabrik åbner i Ringkøbing i januar 2016.

Begge virksomheder oplever vækst både på hjemme- og eksportmarkederne og ser derfor et yderligere vækstpotentiale i at accelerere udviklingsarbejdet med nye produkter.

Fabrikken skal fra starten beskæftige godt 45 mand og placeres i 5.000 kvm lokaler ved siden af den nuværende udviklings- og testafdeling på Vesterled i Ringkøbing.

”Vores vinduer er designet og udviklet i Danmark, så de aktiviteter ligger allerede her. Vi har adgang til den rigtige arbejdskraft, vi har faciliteterne, og vi er en del af et førende forskning- og udviklingssamarbejde omkring modularisering, dagslys og bæredygtighed. Derfor åbner vi i Ringkøbing”, siger Finn Jespersen, der er adm. direktør for Velfac A/S.

Ambitiøst samarbejde

En vigtig forudsætning for beslutningen om at åbne den nye fabrik i Ringkøbing er et ambitiøst samarbejde med DTU Mekanik - Sektion for Konstruktion og Produktudvikling om at flytte fokus fra standardisering til udvikling af effektiv industriel modularisering.

”Hvis vi skal konkurrere internationalt, skal vi have opfyldt vores store mål om en styrket innovationskraft, og her har samarbejdet med DTU, om det man kalder modularisering, været afgørende for, at vi kan opfylde specialiserede kundeønsker i en effektiv masseproduktion,” siger Finn Jespersen.

Godt samarbejde

Fagbevægelsen 3F’s lokale afdeling i Ringkøbing Skjern skal hjælpe Velfac og Rationel med at finde de nye medarbejdere, der skal ansættes i test og udvikling.

”3F kender deres medlemmer rigtig godt og ved, hvem der kunne have kvalifikationer og lyst til at arbejde på den nye test- og udviklingsfabrik. Og så har vi altid haft et godt samarbejde med den lokale 3F-afdeling, derfor har vi helt naturligt bedt dem hjælpe med rekrutteringen, ” siger Thomas Tvedergaard Larsen, der er adm. direktør for Rationel.

Både Velfac og Rationel indgår i VKR Holding-koncernen.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098