23948sdkhjf

Faglige stridigheder skal løses hurtigt

Dansk Byggeri betaler bod til 3F og lukker sag med påstand om at forhale fagretlig behandling
Dansk Byggeri og 3F er blevet enige om at afslutte en faglig sag, hvor 3F har beskyldt Dansk Byggeri for bevidst at trække sager i langdrag og dermed ikke overholde fristerne for at finde en lokal løsning på sagerne.

Dansk Byggeri har accepteret at betale en bod på 75.000 kroner for at lukke sagen, der var forberedt for Arbejdsretten med påstand om, at Dansk Byggeri havde gjort sig skyld i organisationsansvar.

Det er Bygge-, Jord- og Miljøarbejderne Fagforening (BJMF) i København, der har ønsket at få forholdet prøvet i Arbejdsretten. Faglig sekretær Jonas Andersen er imidlertid tilfreds med, at sagen er afsluttet med et forlig.

”Det er en erkendelse fra Dansk Byggeris side af, at man ikke har overholdt fristerne i en lang række sager. Beløbet er mindre vigtigt. Det vigtige er at få statueret et eksempel og få slået fast, at fristerne i overenskomsten skal tages alvorligt, fordi det betyder noget med hurtigt at søge en lokal løsning”, siger Jonas Andersen.

Betydning for medlemmerne

Han afviser, at der er tale om ”organisationsfnidder”.

”I langt de fleste sager handler det om, at vores medlemmer har penge til gode, og det betyder sandelig noget for svendene, at deres sager bliver afklaret så hurtigt som muligt og helst løst lokalt. For den svend, der mangler for eksempel 15.000 kroner, er det ikke organisationsfnidder. Hurtig sagsbehandling og helst hurtig løsning er ganske håndgribeligt og hvad de forventer af deres fagforening. Hvis uoverensstemmelsen handler om prisfastsættelse af et stykke arbejde, er det også vigtigt, at man prøver at finde en hurtig lokal løsning, inden arbejdet er afsluttet. Der er en grund til, at parterne har aftalt forholdsvis korte frister”, siger Jonas Andersen.

I de konkrete sager har der været tale om murer- og murerarbejdsmandsoverenskomsten, hvoraf det fremgår, at lokal mægling skal finde sted senest 10 arbejdsdage efter en af parterne har begæret det.

Jonas Andersen oplyser, at det er indtrykket i BJMF, at alene det at lægge op til en sag i Arbejdsretten har haft en præventiv effekt og at Dansk Byggeri nu tager bestemmelserne ”anderledes seriøst”.

Dansk Byggeri har ikke ønsket at kommentere forliget.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158