23948sdkhjf

Samler administration og priser for el- og vvs-branchen

VVS’ere og elektrikere kan spare mange penge med nyt samarbejde mellem Ordrestyring.dk og KlarPris.dk
Små håndværksfirmaer får nu bedre forhold for at drive forretning efter, at nyt samarbejde sikrer gennemsigtige grossistpriser, og samler håndværkernes administration i ét system.

Et nyt samarbejde mellem ordresystemet for håndværkere, Ordrestyring.dk, og prissammenligningsplatformen, KlarPris.dk, sikrer, at mindre VVS’ere og elektrikerfirmaer rent administrativt kan være på fuld højde med storentreprenører, ved at få adgang til gennemsigtige grossistpriser og håndtering af al administration i ét system.

”Vi har virkelig ramt noget i håndværkerbranchen. De får et hidtil uset overblik over forretningen og nu også gennemsigtige grossistpriser”, siger adm. direktør hos Ordrestyring.dk Carsten Schou Rasmussen, der har oplevet massiv interesse siden firmaets begyndelse.

Bedre overblik
Interessen skyldes især, at brugerne ofte finder steder, hvor de kan spare penge:
”På grund af Ordrestyring.dk samt fakturakontrol fra KlarPris opdager vi fejl hver eneste uge, som kommer til vores fordel. På en enkelt faktura sparede vi 29.000 kr. Den anden uge sparede vi 15.000 kr. bare i fejlfakturering”, siger en af Ordrestyrings kunder, Michael Hovgaard Grebart, der er adm. direktør hos Emil Hansen & Søn A/S.

Især mindre VVS- og elektrikerfirmaer har svært ved at gennemskue grossistpriserne. Hver grossist giver håndværkerne en individuel rabatprocent, hvor håndværkerne ved hvert indkøb selv skal beregne deres reelle indkøbspris ud fra listeprisen.

Det har gjort det svært for håndværkerne at overskue markedet, når den samme vandhane fandtes hos fem grossister til fem forskellige listepriser, som skulle fratrækkes fem forskellige rabatter.

Klarpris.dk samler den enkelte håndværkers rabataftaler på tværs af grossisterne og beregner prisen på alle varerne f.eks. en vandhane, så håndværkeren umiddelbart kan se, hvilken grossist, der har den laveste pris.

Målrettet platform
Prissammenlignings-platforme med grossistpriser er ifølge KlarPris-direktøren mere vanskelige at udvikle end platforme målrettet til forbrugere:

”Går vi på Momondo.dk, så får vi altid samme pris på flybilletter præsenteret. Men hos grossisterne er priserne til hver enkelt kundevirksomhed forskellige. Det er vanskeligt at præsentere overskueligt til kunderne, men det er vi lykkedes med, og det er der ingen andre systemer, der kan håndtere end vores”, siger direktør for KlarPris.dk, Jens Davidsen.

Udviklet til håndværksmester
Ordrestyring.dk’s grundlægger udviklede oprindeligt systemet på opfordring af en håndværker-ven, der ikke altid fik faktureret det hele eller til tiden, og ikke havde overblik over papirarbejdet.

”Dér tænkte jeg, at jeg kunne lave et simpelt system til ham, for som håndværker er det en stor milepæl at gå fra at være to mand til f.eks. seks mand, hvor der pludselig opstår behov for mere avanceret administration, og det er håndværkerne typisk ikke så begejstrede for”, fremhæver han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172