23948sdkhjf

Nye truckregler gælder ikke modulvogntog

En medbringertruck tæller stadig på den maksimale længde, hvis den bliver sat bag på et modulvogntog
Trafik- og Byggestyrelsen har netop sendt en bekendtgørelse ud, der betyder, at medbringertrucks nu ikke længere tæller med i vogntogslængden, men kan derimod regnes som gods.

Det vækker glæde i transportbranchen, blandt andet i DTL, hvor erhvervspolitisk chef Ove Holm er glad for forløbet af det lange arbejde, der er gået forud.

- Vi har haft en del henvendelser fra medlemmer, der ønskede en løsning på problemet med kapacitetsbegrænsningen, når der blev anvendt medbringertruck. Men det har været en sag, der skulle modnes hos myndighederne, og der skulle laves de nødvendige undersøgelser, siger Ove Holm.

Gælder ikke modulvogntog

Der er dog et sted, hvor den nye bekendtgørelse ikke helt dækker. Medbringertruck på modulvogntog må nemlig ikke kunne overskride max 25,25 m tilladt længde.

Formuleringen anser således kun medbringertruck som gods, når det gælder ”lastbil, vogntog bestående af lastbil og påhængsvogn eller vogntog bestående af lastbil og sættevogn.”

- Vi har prøvet, om det var muligt at udvide ordningen til også at gælde modulvogntog i fuld længde ud fra et synspunkt om effektivisering og maksimal udnyttelse af hele ladfladen og fleksibiliteten ved at anvende sættevogne monteret med medbringertruck i flåder, hvor modulvogntog indgår, siger Ove Holm fra DTL, og fortsætter:

- Men styrelsen har altså valgt at holde modulvogntogene udenfor – formentlig ud fra den grundtanke, at modulvogntog set i EU-sammenhæng betragtes som en afvigelse fra de standardmål, der opereres med på tunge køretøjer. Generelt er vi godt tilfredse med resultatet.
Læs mere om: DTL
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125