23948sdkhjf

130 tons møllerør løftet på lastbil

BILLEDGALLERI: Det krævede tungt materiel og mange folks arbejde at få en tung tårnsektion op af en grøft ved testcentret i Østerild.
Tunge konstruktioner på afveje er det samme som problemer af den slags, det kræver både tungt materiel og mange mands arbejde at få løst.

Torsdag eftermiddag var scenen sat for problemløsning af den slags i indkørslen til det Nationale Testcenter for vindmøller i Østerild Plantage.

Efter at to store kraner og andet tungt bjærgningsmateriel var kørt i stilling, begyndte arbejdet med at få en 130 tons tung og 39 meter lang tårnsektion bakset op af den grøft, kolossen var havnet i, da den under transport fra Hanstholm Havn til testcentret kørte af vejen godt en kilometer før målet, den ene af Siemens Wind Powers to standpladser i testcentret.

Uheldet skete tirsdag morgen. Styringen på den blokvogn, tårnsektionen blev transporteret på, svigtede, og så havnede den tunge transport i grøften. Torsdag klokken to begyndte to store kraner at løfte i hver sin ende af tårnsektionen.

I første omgang for at få frigjort den bagerste sektion af blokvognen, som lå i klemme under tårnsektionen. Nogle timer senere var alt klar til endnu et stort løft, da det 130 tons tunge stålrør blev løftet fri af grøften og lagt på plads på en ny stor blokvogn, som skulle bringe det den sidste kilometer til bestemmelsesstedet.

En af fem
Sektionen er en af fem, der til sammen skal samles til tårnet i Siemens Wind Powers nye testmølle i testcentret. Den nye vindmølle afløser en 4 MW mølle, som Siemens er færdig med at teste. Den er nu taget ned, og efterfølgeren bliver på 7 MW. Den får en navhøjde på 120 meter. Vingerne er 75 meter lange. Sektionen, der kørte i grøften, bliver den øverste i det færdige mølletårn.

Inden arbejdet med at rejse mølletårnet begynder, skal sektionen, der var en tur i grøften, gennemgå en række grundige undersøgelser for eventuelle skader som følge af uheldet. Det arbejde ventes at tage en uges tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172