23948sdkhjf

11.000 nye job: Her er manglen på byggefolk størst

Antallet af nyopslåede stillinger er på det højeste niveau i flere år i bygge- og anlægsbranchen. Se her, hvilke kommuner der især oplever vækst.

Der er bud efter dygtige folk i bygge- og anlægsbranchen. Således har Jobnet.dk i perioden fra januar til september i år registreret 10.922 nyopslåede stillinger, hvilket er en stigning på 29 procent i sammenligning med den tilsvarende periode sidste år.

Antallet er samtidig det højeste siden 2008, hvor der blev opslået 15.076 nye stillinger inden for bygge- og anlægssektoren i løbet af årets første ni måneder.

Læs også: 7.700 flere ansatte i byggeriet

Det er især på Sjælland, at antallet af nyopslåede stillinger stiger. Hovedstadsområdet har oplevet en stigning på 61 procent i sammenligning med den tilsvarende periode sidste år, mens der for det øvrige Sjælland er tale om en fremgang på 49 procent. Herefter følger Østjylland med 32 procent, mens Fyn (28 procent) og Nordjylland (25 procent) også er godt med. Kun i Vestjylland og Sydjylland er der tale om begrænsede stigninger.

I tabellen herunder er det muligt at se antallet af opslåede stillinger i bygge- og anlægssektoren for perioden januar til september for henholdsvis 2014 og 2015 i alle landets 98 kommuner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109