23948sdkhjf

Aalborg arbejder videre med letbane

Byrådet har vedtaget principaftalen for letbanen og lægger pres på regeringen
Byrådet i Aalborg fortsætter ufortrødent arbejdet for at komme i gang med at anlægge letbane i byen på trods af, at regeringen har besluttet at annullere tidligere tilsagn om støtte til letbanen.

Byrådet har netop tiltrådt principaftalen mellem staten, Region Nordjylland og kommunen. Dermed lægger byrådet et maksimalt pres på Folketinget og de partier, som skal bære regeringens finanslov igennem.

Principaftalen er skåret over præcis samme læst som aftalen om Odense Letbane, hvilket indebærer, at staten bidrager med 45 procent af anlægsomkostningerne. Det vil i Aalborgs tilfælde betyde 830 mio. kroner, idet det samlede anlægsoverslag lyder på cirka 1,8 mio. kroner.

Byrådet har samtidig klargjort en række andre beslutninger, som alene afventer afklaring af den statslige medfinansiering, ligesom byrådet arbejder videre med de planlægningsmæssige forhold. En række lokalplaner skal således justeres.

Letbanen er planlagt til at blive 12,3 km lang og tiltænkt en central rolle i det fremtidige kollektive trafiknet og med forbindelse til universitet og kommende sygehus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.223