23948sdkhjf

Uvidenhed om kørselsregler giver skattesmæk

Mange der bruger bil i deres arbejde, ikke er bekendt med konsekvenserne, hvis SKAT konstaterer fejl og mangler med bilens kørebog.
Kører du en tur til byggemarkedet i arbejdsbilen, skal du huske at notere det i din kørebog. Det siger reglerne. Men en ny undersøgelse fra ABAX viser, at 75 pct. af danskere, der bruger bil i deres arbejde, ikke er bekendt med konsekvenserne, hvis SKAT konstaterer fejl og mangler med bilens kørebog.

Overraskelsen er derfor for mange stor, når SKAT foretager razziaer, og mangelfulde kørebøger fører til efterbeskatning af afgift, moms og skat på bilen. Der findes også flere fortilfælde, hvor efterbeskatningen ikke kun rammer den enkelte bil, men alle erhvervsbiler i virksomheden, hvis arbejdsgiveren ikke kan imødekomme SKAT’s efterspørgsel om dokumentation på de foretagne ture.

Det er ikke kun i Danmark, at uvidenheden og frygten for razziaer fra SKAT florerer. I Norge og Sverige oplever man i øjeblikket en stor stigning inden for implementering af elektroniske kørebøger, der via gps automatiserer kørebogen, logger ruter, tid mv., som kan fremvises til SKAT.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141