23948sdkhjf

Pæne lønstigninger til elektrikerne

Efter en årrække med små stigninger kom der i 2015 mere i lønningsposen til medlemmerne af Dansk El-Forbund
Gennem 2015 har der været masser af arbejde til elektrikerne - de seneste måneder har arbejdsløshedsprocenten i el-fagets a-kasse været under to - og det har formentlig været medvirkende til pæne lønstigninger. Medlemmerne af Dansk El-Forbund (DEF) har i gennemsnit haft en stigning i timelønnen på 2,65 procent, skiver fagbladet Elektrikeren, der offentliggør årets lønstatistik.

Dermed er der også brudt med de senere års lave stigningstakt: Den gennemsnitlige stigning i timelønnen i 2015 er fem kroner, og til sammenligning steg den i 2014 med 94 øre.

Endnu bedre ser det ud for akkordlønnen: Sidste år kunne forbundet af lønstatistikken udlede, at arbejdsgiverne havde sænket den udbetalte løn for akkordarbejde svarende til 14,5 millioner kroner. Dette efterslæb er godt og vel indhentet i 2015 med en stigning i lønnen for akkordarbejde med 6,7 procent eller 13,80 kroner i timen.

- Denne markante tilbageerobring af lønniveauet må tilskrives det højere aktivitetsniveau i branchen, som jo også kommer til udtryk i arbejdsløshedstallene, der i hele 2015 har ligget lavt. I visse afdelinger er der decideret mangel på elektrikere, og der meldes om dusør fra virksomheder, hvis man kan skaffe en elektriker, siger forbundssekretær Ole Tue Hansen.

- Med disse nye vinde hører vi fra tillidsrepræsentanterne, at kollegerne i stigende grad interesserer sig for andet end løn i overvejelserne om, hvilken virksomhed man søger beskæftigelse i. Står valget mellem at søge job i en virksomhed, der har ry for at have mistro til sine medarbejdere og kontrollere alle bevægelser, og én, der er kendt for god medarbejderpleje på nogenlunde samme lønniveau, er valget ikke så svært.

På trods af de gode gennemsnitsresultater er der lokalt store udsving. Nogle egne 'hænger stadig lidt i bremsen', men Ole Tue Hansen forventer, at hvis den gunstige beskæftigelsessituation fortsætter, så vil efterspørgslen på arbejdskraft udjævne nogle af forskellene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234