23948sdkhjf

Lønnedgang reddede sjællandsk byggefirma

En turnaround i december sidste år med opsigelse af en lokal lønaftale har vendt røde tal til sorte hos Børge Jakobsen & Søn i Næstved
Medarbejderne i familievirksomheden Børge Jakobsen & Søn A/S i Næstved fik valget mellem at gå ned i løn eller se deres arbejdsplads blive afviklet. De valgte i første omgang det sidste, men kom på bedre tanker, da det viste sig at være alvor.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad
Med en ny lønaftale, forbedret produktivitet og en større omorganisering af virksomheden, er det på rekordtid lykkedes at lave en turnaround. Det netop offentliggjorte regnskab for 2014/15 viser et overskud på 3,2 mio. kroner mod et minus på 2,7 mio. kroner i regnskabsåret før.

”Vores tidligere lønaftale var blevet en klods om benet og betød, at vi ikke kunne tjene penge. Efter mange måneders forhandlinger fik medarbejderne at vide, at de var nødt til at opgive lønaftalen - ellers ville butikken lukke. Efter en afstemning var der imidlertid stort flertal for at fastholde lønaftalen. Derfor havde jeg ikke andre muligheder end at indstille til bestyrelsen at afvikle virksomheden”, fortæller direktør Peter Jakobsen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079