23948sdkhjf

De 30 største entreprenører har fået mere forretning

Men de er blevet dårligere til at tjene penge. Årsagen er den konkurrence på pris, der satte ind under krisen.
Det går godt i den danske byggebranche. Over en bred kam har virksomhederne fået mere forretning og forbedret deres soliditet.

Det gælder også for de 30 største danske entreprenørvirksomheder, der har øget deres omsætning betragteligt. Til gengæld er de blevet dårligere til at tjene penge. Det viser nye tal fra Deloitte.

”Byggebranchen har det generelt bedre, end den har haft de seneste mange år. Virksomhederne har fået mere at lave, hvilket især skyldes øget byggeaktivitet omkring de store byer. Den tendens kommer også de store entreprenørvirksomheder til gode, hvor omsætningen det seneste regnskabsår er steget med 11 pct. i forhold til året før. Det er absolut positivt for branchen,” siger partner i Deloitte Thomas Frommelt, der er ekspert i byggebranchen.

Uholdbart på sigt
Tallene byder dog ikke kun på gode nyheder, for mens toplinjen er vokset betragteligt, kæmper mange store entreprenørvirksomheder stadig med at tjene penge.

”I den seneste regnskabsperiode udgjorde det primære resultat pr. ansat 168.000 kr., hvilket er et fald på 6 pct. i forhold til året før. En betydelig vækst i aktiviteten har altså ikke medført en øget bundlinje. Det er naturligvis uholdbart på sigt,” siger Thomas Frommelt.

Tidsforskudt problem
Ifølge Thomas Frommelt er der flere forklaringer på, hvorfor indtjeningen ikke er fulgt med omsætningen:

”Mange af de opgaver, der udføres lige nu, er baseret på tilbud, der er afgivet for et par år siden, hvor aktiviteten i branchen var markant lavere og priserne derfor i bund. Der konkurreres fortsat for meget på pris frem for andre værdiskabende forhold. Samtidig har mange entreprenørvirksomheder også måttet foretage betydelige investeringer i materiel og personale for at følge med efterspørgslen. Det sætter ligeledes indtjeningen under pres,” siger han.

Stigende omsætning
På trods af den vigende indtjening har de store entreprenørvirksomheder forbedret soliditeten. I det seneste regnskabsår var soliditeten således 31 pct. i gennemsnit mod 30 pct. i 2013 og kun 28 pct. i 2012.

Samlet set har de 30 største danske entreprenørvirksomheder øget deres omsætning med hele 48 pct. siden 2010
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109