23948sdkhjf

Danish Crane Building vokser videre

2014/2015 blev endnu et vækstår hos den nordjyske kranproducent, der nu må udvide produktionen for at kunne følge med efterspørgslen.
I 2014/2015 voksede bruttofortjenesten med 12,5 procent til 51,1 mio. kr. Fremgangen smittede også af på bundlinjen, hvor overskuddet før skat steg med små 10 procent til 16,5 mio. kr.

Direktør Jon Jensen ønsker ikke at oplyse, hvor stor væksten i virksomhedens omsætning har været, men han understreger, at 2014/2015 var et godt år for Danish Crane Building.

- Vores vækst kommer primært fra eksport. Inden for kraner til den maritime sektor er der rigtig gang i den på eksportsiden såvel til Asien, men også det næreuropæiske marked, og det smitter af på os. Vi vokser også inden for biomasse og fødevarer. Inden for førstnævnte vokser vi specielt meget i England i øjeblikket, fordi der er nogle tilskudsregler for biomasse, og inden for sidstnævnte har vi lige leveret nogle proceskraner til Tasmanien, Chile og Polen til industriel håndtering af osteproduktion, forklarer Jon Jensen.

Han nævner også vindmølleindustrien som et interessant marked for Nibe-virksomheden.

Eksporten trækker læsset
I 2014/2015 havde Danish Crane Building en eksportandel på cirka 60 procent, hvoraf en stor del stammer fra danske virksomheder, der har taget kranproducenten med ud i verden som leverandør.

- Vi er typisk underleverandør til turn-key projekter – typisk danske, men også europæiske, og vi kommer længere og længere ud, forklarer Jon Jensen, der forventer, at eksportandelen vil stige til 70-80 procent i de kommende år.

- Det primære område, vi kommer til at vokse på i de kommende år, er Centraleuropa, fordi det er her, vi forventer, der kommer mest udvikling inden for blandt andet biomasse, uddyber han.

Udvider produktionen
Med udsigt til yderligere vækst er det begyndt at knibe med pladsen hos Danish Crane Building. Derfor planlægger man at opføre en ny montagehal.

- Baggrunden for udvidelsen er, at vi simpelthen ikke har plads til at gennemføre de ordrer, vi har nu, fortæller Jon Jensen.

- Vi har ansøgt om byggetilladelse til en ny montage- og testhal, men vi har ikke helt besluttet det endelige design. Ordren på den nye hal forventes placeret hos en dansk entreprenør inden årets udgang. Og vi forventer, at den står klar i maj-juni 2016, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125