23948sdkhjf

Einar Kornerup stopper i Jylland

Tilpasningen fortsætter hos Glostrup-entreprenøren, som netop har præsteret det største overskud siden 2010.
Optimeringsprocessen fortsætter hos Einar Kornerup-koncernen, der har besluttet at indstille aktiviteterne i datterselskabet Einar Kornerup Jylland A/S, som har udført husbygningsopgaver primært i Østjylland de sidste 25 år.

Det jyske selskab har tabt over 5 mio. kr. i løbet af de seneste to regnskabsår, og det harmonerer ikke med koncernens overordnede strategi om at fokusere udelukkende på de aktiviteter, som er lukrative.

”Vi har indstillet aktiviteterne, men vi færdiggør de entrepriser, vi har i Jylland, så det sker på en fair og sober måde. Når de sager er afsluttet, beskæftiger selskabet sig kun med garantisager i forbindelse med afsluttede opgaver,” siger Hans Christensen, adm. direktør for Einar Kornerup A/S, til Building Supply.

Datterselskab også under afvikling
Koncernens primære fokusområde er dermed entreprenøropgaver på Sjælland, som varetages gennem Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S. Entreprenørselskabet udgjorde 88 procent af omsætningen i det seneste regnskabsår, hvor koncernen kom ud med et samlet driftsresultat på 14,7 mio. kr.

”Vi har udført mange entrepriser, som er gået ganske fornuftigt. Vi har en målsætning om, at vi skal have en fordeling på cirka 50 procent nybyggeri og 50 procent ombygning og renovering. Sidste år var der dog lidt mere nybyggeri. Vi har ikke en decideret afdeling til nybyggeri og en til renovering. Vi uddanner vores medarbejdere til begge opgavetyper, for at alle skal kunne det samme,” siger Hans Christensen, som vurderer, at de indkomne opgaver i øjeblikket fordeler sig ligeligt mellem de to områder.

I det sidste regnskabsår blev det meddelt, at datterselskabet EK-Viktoria er under afvikling, og med nedlæggelsen af det jyske selskab står Einar Kornerup-koncernen nu på tre ben, som består af materieludlejning og ejendomsadministration foruden altså den sjællandske entreprenørdel.

Skal være bedre til at tjene penge
Det øger chancerne for at leve op til det erklærede mål om en overskudsgrad, der er markant højere end de nuværende 2,2 procent.

”Vi vil gerne ligge betydeligt højere, end vi gør nu. Så det er stadig en overskudsgrad på 5 procent, vi går efter. Men det er klart at det koster, når man indstiller aktiviteter i Jylland,” siger Hans Christensen, som dog forventer at præstere et resultat på niveau med 2014/15 i indeværende regnskabsår.

”Ordrebogen er godt fyldt, og det er ikke blevet dårligere, siden vi skrev i årsrapporten”, slår direktøren fast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204