23948sdkhjf

Viden er magt og giver konkurrencefordele

Strukturen i byggebranchen, hvor virksomhederne den ene dag er konkurrenter og den næste dag skal arbejde sammen på en opgave gør det vanskeligt at sætte mere end den mest nødvendige vidensdeling i spil
"Effektiv vidensdeling er helt uundværlig i byggeriet. Det er ofte afgørende for succes, at der sker en deling af viden såvel i den enkelte virksomhed som i forhold til samarbejdspartnere.

Strukturen i byggebranchen, hvor virksomhederne den ene dag er konkurrenter og den næste dag skal arbejde sammen på en opgave betyder imidlertid, at det kan være vanskeligt at sætte mere end den mest nødvendige vidensdeling i spil. Man skal jo nødig give konkurrenterne/kollegerne alt for gode kort på hånden.

For dog at få en vis form for systematisk vidensdeling igennem til branchens virksomheder er der gennem årene omkring byggebranchen opstået en række videnscentre, hvor byggeriets parter både formelt og uformelt kan dele viden".

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad

"Det har så – helt i tråd med byggeriets struktur – skabt et konkurrenceforhold, hvor flere videnscentre hver i sær formidler lidt unik viden, men især meget fælles viden.

Når to af de mere markante videnscentre – bips og Byggecentrum – nu arbejder på en sammenlægning, så er det naturligvis for at samle så meget viden på ét sted som muligt. Men det er værd at bemærke, at det nye videnscenter også skal være med til at effektivisere byggeriets videns- og informationsaktiviteter bl.a. ved at arbejde sammen med andre vidensproducenter – og formidlere.

Ved at have en åben struktur og tilbyde andre organisationer, netværk og grupper at være en del af det nye videnscenter har man allerede vist vejen for effektiv vidensdeling", fremhæver chefredaktør Klaus Tøttrup.

LÆS OGSÅ: Byggecentrum og bips bag nyt videnscenter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078