23948sdkhjf

Ny lov gør det lettere for håndværkere at bære kniv

Den kommende forenklede knivlov hilses varmt velkommen i håndværksfagene. Loven vil fjerne juridiske gråzoner
Håndværkere behøver ikke længere frygte at blive kriminaliseret for at bære et meget almindeligt arbejdsredskab, når den kommende forenklede knivlov træder i kraft. Derfor vækker blå bloks forslag til en forenkling af knivloven anerkendelse i Håndværksrådet, der er hovederhvervsorganisation for ca. 18.000 små og mellemstore virksomheder.

”Vores virksomheders svende og lærlinge har ofte været i tvivl om, hvorvidt de gjorde noget ulovligt, når de bar foldeknive i forbindelse med deres arbejde. Der har nemlig været usikkerhed om, hvornår en foldekniv blev anset for at være en-hånds-betjent. Det har vi flere gange påpeget over for politikerne, så det er en rigtig god nyhed, at loven vil blive tilpasset, så den ikke rammer folk, der bærer kniv i forbindelse med deres arbejde”.

Det siger chefkonsulent i Håndværksrådet Jeppe Rosenmejer, efter at det i dag kom frem, at partierne i blå blok er blevet enige om at tilpasse loven.

Fakta om den nye knivlov
Den nye knivlov lægger op til:
• at enhåndsbetjente foldeknive ikke længere kategoriseres som særligt farlige knive, som det altid er forbudte at besidde,
• at princippet om, at knive kun må bæres på offentlige steder mv., når der er et anerkendelsesværdigt formål, udvides til at omfatte alle knive bortset fra særligt farlige knive, som fortsat er helt forbudte, og
• at straffen for voldsdømte mv., som bærer kniv under skærpende omstændigheder, f.eks. i nattelivet, skærpes markant.
Kilde: Justitsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125