23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om nye byggeopgaver i Viborg, Hasseris, Hillerød, Rødovre, Strøby Egede, Slagelse og Køge
REGION MIDTJYLLAND

VIBORG: Viborg Kommune har modtaget en fornyet ansøgning til ny bebyggelse på Navnløs i Viborg.

Teknisk Udvalg behandlede i juni et projekt med to nye bygninger på hver 286 kvm i to etager placeret vinkelret på Navnløs. Udvalget besluttede, at det indsendte projekt ikke var i overensstemmelse med Retningslinje 7 i Kommuneplan 2013-2025, der vedrører værdifulde kulturmiljøer og bevaringsværdige bygninger, og opfordrede ansøger til at indsende et revideret projekt.

Det nye projekt indeholder to nye bygninger i to en halv etage med et etageareal på 872 kvm, mens de eksisterende mellembygninger langs Navnløs rives ned og erstattes af en havemur i tegl.

Ejendommen ligger i Viborgs historiske midtby. Navnløs er sammen med Sct. Mogens Gade unik for Viborg for såvel borgere som turister. Navnløs udgør ifølge Viborg Museum byens bedst bevarede gamle bybillede.

Det er forvaltningens vurdering, at den arkitektoniske udformning, for så vidt den er belyst, virker utilpasset og fremmed for det historiske miljø.

Teknisk Udvalg, der så på sagen forleden, er imidlertid indstillet på at meddele tilladelse til det ansøgte med korrektioner. Udvalget finder, at projektet ikke er lokalplanpligtigt.

REGION NORDJYLLAND

HASSERIS: Aalborg Kommune fremlægger nu et forslag til lokalplan og et forslag til kommuneplantillæg for et område ved Otiumvej i Hasseris til offentlig høring frem til 3. februar næste år.

I lokalplanområdet ligger blandt andet en bebyggelse med private seniorboliger, som med den nye lokalplan kan rives ned og erstattes af en ny bebyggelse med etageboliger

REGION HOVEDSTADEN

HILLERØD: Hillerød Byråd har sagt ja til at anlægsbevilge 3,8 mio. kroner til renovering af kommunale bygninger i 2016.

Det er blandt andet meningen, at der skal bruges to mio. kroner til udskiftning af varmtvandsbeholdere og tilhørende automatik på skoler. Derudover skal Skævinge Hallen have udskiftet af tagkupler og Hillerød Vest Skolen Ålholm skal have udskiftet nogle facadepartier og døre. Georgs Æske skal have omlagt sit eternittag, og Hillerødholmsskolen skal have renoveret ventilationsanlæg, og Kornmarkskolen Ll. Lyngby skal have lave solafskærmning på hovedbygningen.

Hillerød Byråd sagde også ja til at bruge 400.000 kroner på bygningsmæssige ændringer på Hillerød Bibliotek.

Det er planen, at Hillerød Bibliotek skal være et åbent bibliotek, hvor brugerne har adgang til biblioteket på tidspunkter, hvor der ikke er personale. Etableringen af åbent bibliotek forudsætter en del bygningsmæssige ændringer, herunder afskærmning af skranke areal, og etablering af adgangskontrol ved to indgange og opsætning af overvågningsudstyr. Der vil også blive etableret yderligere adgangskontrol imellem de offentlige arealer og administrationens kontorer.

RØDOVRE: Et forslag til lokalplan, der skal muliggøre en ny udbygning af butikscentret Rødovre Centrum, kan formentlig forventes fremlagt til høring inden længe. Teknik- og Miljøudvalget godkendte forslaget på sit møde forleden.

Lokalplanforslaget er udarbejdet på foranledning af A/S Rødovre Centrums ønske om en udvidelse af butikscentret med yderligere centerbebyggelse og tilhørende parkering.

Lokalplanforslaget muliggør en ny centerbebyggelse som primært får facade ud mod og langs Højnæsvej. Udvidelsen består af en ny centerfløj i tre etager på det sydøstlige hjørne af lokalplanområdet, en ny ekstra etage ovenpå den eksisterende bygning i én etage samt en ny bebyggelse i to etager i den nordøstlige del af lokalplanområdet, i sammenhæng med eksisterende indgang til centret.

Lokalplanforslaget forventes fremlagt til høring i perioden januar-marts næste år.

REGION SJÆLLAND

STRØBY EGEDE: Plan- og Teknikudvalget i Stevns Kommune har besluttet at anbefale en godkendelse af Forslag til lokalplan 154 og forslag til kommuneplantillæg 17 overfor kommunalbestyrelsen.

Lokalplanen giver dels mulighed for, at erhvervslokalerne på første sal i Strøby Egede Bycenter kan ændres til boliger, og samtidig giver den mulighed for, at der kan opføres boliger på et ledigt areal i Strandlunden.

Sagen har ingen konsekvenser for Stevns Kommunes budget.

SLAGELSE: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i Slagelse har sagt ja til, at der kan udarbejdes ny lokalplan for boligområdet på kasernegrunden Rosenkildevej i Slagelse.

Konsulent Torben Wissing har på vegne af grundejeren tidligere anmodet om igangsættelse af en ny lokalplan med tilknyttet kommuneplantillæg for Kasernegrunden på Rosenkildevej i Slagelse. Området ønskes planlagt til boligformål, dog med en højere og tættere bebyggelse end kommuneplanrammen 1.2BE4 giver mulighed for. Forslag til kommuneplantillæg nr. 30 har været i forudgående offentlig høring fra 1. september til 16. oktober, og de indkomne bemærkning er behandlet i en hvidbog, som blandt andet konkluderer, at der gives mulighed for at bygge i maksimalt tre etager.

KØGE: Økonomiudvalget i Køge Kommune har godkendt, at der bevilges 906.000 kroner til at få udarbejdet skitser til en ny beredskabsstation.

Skitseprojektet vil omfatte en samling af den nuværende Station Lellinge og Station Tigervej inklusive hjælpemiddeldepotet på Tigervej. Det er planen, at den nye beredskabsstation skal ligge der, hvor den nuværende Station Lellinge ligger.

Et skitseforslag med tilhørende finansieringsforslag forventes at kunne forelægges økonomiudvalget og Beredskabs Østsjællands bestyrelse i juni måned.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094