23948sdkhjf

Gaihede vinder rådgivning på kloakrenovring

Rådgiveren skal styre omfattende renovering af kloaknet, belægninger og finde kreative regnvandsløsninger for almen boligafdeling i Ballerup
Det københavnske ingeniør- og arkitektfirma Gaihede har vundet rådgivningen på en omfattende renovering af kloaknettet for Boligforeningens AAB’s afdeling 54 i Ballerup vest for København.

Boligforeningen rummer 19 almene boligblokke med i alt 975 lejligheder, og adskillige kilometer nedslidt kloaknet skal renoveres, ligesom der skal udskiftes og etableres ny flisebelægning og strøg omkring husene, oplyser Gaihede i en pressemeddelelse.

Der skal desuden skabes løsninger på de udfordringer, som de klimatiske ændringer giver i forhold til forøgede regnmængder.

Udførslen af projekterne starter med spildevandskloakkerne i maj 2016, og i første omgang skal Gaihede være med til at finde entreprenøren i en kommende udbudsrunde.

”Vand - både spildevand og regnvand - er i disse år en stor udfordring for de almene boliger. Mange steder er kloakanlæggene fra 1960’erne nedslidte og skal genoprettes. Samtidig har klimaforhandlingerne gjort, at der kommer mere regnvand, og det er ejendommene ikke bygget til”, siger projektleder hos Gaihede Peter Elle Silberg i pressemeddelelsen.

Rekreative løsninger

Og med vand er det muligt at vende det umiddelbart negative til noget positivt.

”Mange boligforeninger har været nødt til at gøre noget ved deres problemer med vand. Det kan være surt, men som regel kommer der positive og spændende løsninger ud af det. Det kommer der også i afdeling 54 blandt andet med flere rekreative løsninger på de grønne områder. For at få det bedste resultat skal vi have workshops med beboerne”, siger Gaihede-rådgiveren.

Så de 19 røde blokke i afdelingen står overfor en opgave, der giver nogle gener for de mange beboere, men det bliver godt til sidst, er afdelingsformand Arne Jensen sikker på.

”Denne renoveringsopgave er nødvendig, og kan ikke udsættes. Men ud af nødvendigheden kan der komme noget godt. Vi har vi nu fået nedsat en beboergruppe, som i samarbejde med afdelingsbestyrelsen og rådgiveren skal forskønne de grønne områder”, udtaler Arne Jensen i pressemeddelelsen.

Hele projektet forventes færdigt midt i 2018.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204