23948sdkhjf

BR15 kræver tættere fuger

Det nye bygningsreglement, BR15, stiller øgede krav til lufttæthed i nybyggeri. Dermed bliver det fremover endnu vigtigere at have fokus på veludført fugearbejde
Fugebranchen FSO har gransket det nye Bygningsreglement BR15 og hæfter sig særligt ved én ændring i forhold til BR10. Det gælder det øgede krav til klimaskærmens tæthed i nybyggeri.

”Her er det vigtigt at være bevidst om fugernes betydning. I BR15 er der sket en væsentlig skærpelse af krav til lufttæthedsplanet, hvor man reducerer fra max 1,5 l/sek. pr. kvm. til max 1,0 l/sek. pr. kvm.
Og vi kan lige så godt komme i gang, for i 2020 skæres energiklassen ned til max. 0,5 l/sek. pr. kvm. Det er derfor vigtigt, at rådgiverne har øje for at beskrive de rigtige fugeløsninger. Der er der heldigvis god hjælp at hente i den såkaldte ”Fugeguide” på fugebranchens hjemmeside, hvor alle anvisninger for veludført fugearbejde er samlet og gratis tilgængelige for alle interesserede”, siger konsulent for Fugebranchen FSO under Dansk Byggeri Mette Mens Rasmussen.

BR15 træder i kraft pr. 1. januar 2016, hvorefter der vil være seks måneders overgangsfase, hvor både BR10 og BR15 kan anvendes. For bygninger opført efter 2015-krav skal kommunen i mindst 10 pct. af byggesagerne stille krav om kontrol af lufttætheden.

Tryghed og kvalitet
”Rådgiverne overser desværre alt for tit vigtigheden af veludført fugearbejde, men med det nye BR15 får vi øget fokus på klimaskærmens tæthed, hvor fugernes udførelse og materiale spiller en betydningsfuld rolle.

De skal samtidig være bevidste om at vælge tryghed og kvalitet på fugemateriale og udførelse, og derfor skal de vælge et medlem af Fugebranchen, FSO, fremfor et ikke-organiseret medlem. At lade et FSO-medlem udføre fugeopgaven er lig med et kvalitetsstempel, hvor man oven i købet er sikret gennem Fugebranchens Garantiordning”, siger Martin Christoffersen, formand for Fugebranchen FSO.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204