23948sdkhjf

Fugegruppen vil vokse med typehusbranchen

Danmarks største fugevirksomhed investerer millioner og forventer at runde 75 medarbejdere i år.
Med typehusbranchen som løftestang er Fugegruppen i Børkop vokset fra 25 til 60 medarbejdere på blot halvandet år.

Indehaver Kenneth Ryberg vurderer, at firmaet sidder på op mod halvdelen af markedet for fugning af typehuse, og med de store producenters optimistiske syn på 2016 peger alt i retning af, at Fugegruppens vækst fortsætter:

- Jeg forventer, at vi kommer til at fuge 1.600-1.800 typehuse i år, og vi har sat os et mål om, at vi skal være 75 ansatte inden årsskiftet, siger Kenneth Ryberg.

Pionér i branchen
Han er fuldt bevidst om, at organisationen skal være gearet til at håndtere den voldsomme vækst. Derfor har Fugegruppen ansat en udviklingskonsulent, som netop gået i gang med at implementere nye it-systemer, der skal understøtte administrationen og de udførende i dagligdagen.

- Jo flere vi bliver, desto større er behovet for it. Vi håndterer løbende 50-60 opgaver, og det tager alt, alt for lang tid at håndtere det hele manuelt. Nu får vi en skræddersyet digital løsning, så det, der før skulle tastes ind, fremover vil ryge direkte ind i systemet. Vi er en pionér på området, og der er ingen tvivl om, at resten af fugebranchen kommer til at gå samme vej, siger Kenneth Ryberg.

Det var Dansk Byggeris it-messe i starten af 2015, der blev startskuddet til firmaets digitalisering, og med opbakning fra en lokal investor er planen nu sat på skinner. Kenneth Ryberg har store forventninger til det løft, som virksomheden får hele vejen rundt:

- Vi får nemmere ved at håndtere sagerne, og der bliver frigivet ressourcer alle steder. Administrationen får færre papirer mellem hænderne, men folkene på pladserne og de tilsynsførende får også lettere ved at udføre deres arbejde. De vil have digital adgang til alt og kan for eksempel indarbejde kvalitetssikring og dokumentation allerede i udførelsen, forklarer han.

Logistikken er altafgørende
Fugegruppen udfører både store og små opgaver, men virksomheden har de senere år valgt at arbejde målrettet på at blive typehusbranchens fugespecialist. Det er der en god forklaring på:

- På de store byggepladser kommer vi ofte til kort på kommunikationen. Eksempelvis brugte mine folk en halv time på bare at finde ud af, hvor de skulle være, og hvor liften skulle stå, da de skulle fuge Ikea i Aarhus. Derfor har vi specialiseret os i typehuse, hvor vi har mere kontrol over processen og kan køre på akkord, siger Kenneth Ryberg og understreger, at det netop derfor er altafgørende, at processerne understøttes digitalt:

- Før i tiden sad jeg med en lille lommebog og skrev ned, hvad kunden skulle have lavet. Det kunne jeg godt overskue dengang, men i dag er risikoen for fejl alt for stor. Optimering af logistikken er noget af det allervigtigste i vores vækststrategi. Vi skal være på forkant, for vores arbejdsplan forandrer sig hele tiden, siger Kenneth Ryberg.

Han anslår, at den samlede investering i it, materiel, udvidelse af hovedkontoret i Børkop og nye medarbejdere løber op i tre til fem millioner kroner. Det er mange penge, men Fugegruppens indehaver ikke i tvivl om, at investeringen tjener sig ind på længere sigt.

- For bare 3-4 år siden havde jeg ikke forestillet mig, at vi ville nå så langt, som vi er i dag. Lige nu har vi et mål om at blive 75 ansatte. Får vi tilpasset organisationen, vil jeg ikke afvise, at vi kan blive endnu flere, siger Kenneth Ryberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206