23948sdkhjf

Nyt typehusfirma tager første spadestik

| Af Stefan Buur Hansen | Tip redaktionen om en historie

Hybel har allerede solgt 20 huse, selv om det nystartede typehusfirma endnu knapt har startet forretningen op. Om to år skal salget ligge på det tidobbelte

Hybel A/S tog i denne uge første spadestik på den byggegrund, der skal rumme typehusfirmaets første hus nogensinde.

Grunden er en del af en kommunal udstykning i Egebjerg, der ligger en håndfuld kilometer nord for Horsens, som også er hjemby for Hybel.

”Det var egentlig planen, vi skulle have vores setup på plads, før vi begyndte at sælge. Men når folk selv er begyndt at ringe, har vi selvfølgelig taget os af det,” siger Michael Mortensen, der er direktør i og grundlægger af Hybel, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Michael Mortensen lancerede navnet på Hybel i slutningen af januar, hvor han samtidig kunne meddele, at de første 10 huse var solgt.

Det tal er nu fordoblet, mens antallet af ansatte er vokset fra to til syv. Alligevel har netop bemandingen gjort, at Hybel har trådt på bremsen i forhold til en salgsoffensiv.

”Jeg havde da regnet med, vi skulle bruge nogle annoncekroner også, men de to personer, vi har til at sidde i salgsafdelingen, har haft emner nok, så annonceringen venter vi lidt med,” konstaterer Michael Mortensen, der også er kendt som grundlægger og ejer af Casa.

De mange år i byggebranchen har givet en økonomisk ballast, som kan bruges i Hybel, hvor Michael Mortensen ønsker at lancere en helt ny tilgang til begrebet risiko for de kommende huskøbere.

Læs også: Nystartet typehusbygger tjener tocifret millionbeløb

”Det skal være lige så nemt og risikofrit at købe et nyt hus, som det er at købe et brugt hus. Som kunde vælger du en grund, som vi så køber, og derefter vælger du et hus, som vi bygger og afleverer. Og først derefter betaler du for den samlede pakke”, forklarer Michael Mortensen.

Tager selv risikoen

Det er med andre ord Hybel, der tager risikoen på sig fra projektets start og indtil, det ønskede hus står færdigbygget.

Ifølge Michael Mortensen kan det spare en gennemsnitlig huskøber for 30.000 kroner, som ikke længere skal bindes op som finansiering i byggeperioden.

Derudover er risikoen for, at kunden taber sine ratebetalinger som følge af en konkurs hos husbyggeren naturligvis elimineret. Og det er kun fair, mener Hybel-chefen.

”Grundkøb, tinglysninger, skøder og alt det andet er ikke noget, den almindelige køber ved noget om. Vi sidder til gengæld med det hver dag, så jeg synes egentlig kun, det er rimeligt, at det er os, der påtager os ansvaret som de professionelle.”

Samme holdning har flere af ladets huskøbere tilsyneladende. I hvert fald har Hybel nu måttet slække på planen om kun at dække det østjyske område. Der er allerede solgt huse i Herning, Esbjerg, Aalborg og på Fyn, så Michael Mortensen har investeret i nye firmabiler og siger nu, at virksomheden dækker hele Jylland og Fyn.

”Vi skal aflevere 30 huse i år, 125 huse næste år og 200 huse i 2017. Det er det, vi bemander efter, og jeg synes selv, det er forholdsvis ambitiøst,” siger Michael Mortensen om ambitionerne hos landets nye typehusfirma.
Mere om: Hybel A/S
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vrå Mørtelværk køber konkurrent og investerer stort

Nyhedsbrev

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VIDEO: specielle HMPE løftestropper til at løfte fundamenter og broelementer

Nye regler for entreprise-kontrakter

Ståltrapper til indendørs og udendørs

Tempus Service – Tryghed for dig og dine lufttæpper

Byggepladsbelysning - hele pakken på 30 sek.

Chat med os nu!

Bell hus fra KTR

Fra 2 lukkede fabrikker sælges

Vi er klar til at certificere jer efter DS/ISO 45001:2018. Er I klar?

Siemens Ålborg

Lej eller køb en skole.

Nyt priskatalog fra Oras

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Indvendig rydning af Tulip i Brabrand skaber plads til nye fællesskaber

Give Steel: Fra 7 til 329 medarbejdere

Danskproduceret Papiruld skal isolere norske hjem

Give Elementer køber Lundsby Industri A/S

Nye tekniske kompetencer til V2C

Celsa Steel Service satser grønt

Det kan du også med tekstil

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Måling af statisk elektricitet

Fokus på service

Udførelse af elforsyningsanlæg - efter de nye regler

Titan Semi-Pro Control Max HEA

Send til en kollega

0.251