23948sdkhjf

Flere malermestre vil tage lærlinge

Markant fremgang i antallet af malerfirmaer, der er godkendt som uddannelsessted. Malermester Klaus Holch fra Djursland er blandt dem, der vil uddanne fremtidens bygningsmalere
To et halvt år efter Klaus Holch begyndte for sig selv som malermester, er han nu klar til også at tage ansvar for uddannelse af den fremtidige generation af bygningsmalere.

Hans virksomhed, Pederstrup Malerforretning i Kolind på Djursland, er netop blevet godkendt som uddannelsessted. Dermed er han en del af en positiv udvikling, hvor et voksende antal malerfirmaer søger om og bliver godkendt til at have lærlinge.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

”Jeg har kørt alene de første to et halvt år, og det går ganske godt med flere og flere kunder, en ordrebog, der er spækket frem til jul, og faktisk mere arbejde, end jeg selv kan nå. Derfor er ansættelse af en lærling et første skridt til udvidelse af forretningen, men jeg forventer ikke, det bliver det sidste”, siger Klaus Holch.

Afgørende for beslutningen om at søge en godkendelse har også været, at han har fået henvendelse fra en bygningsmalerlærling, som han tidligere har haft i 14 dages praktik.

”Hun er siden begyndt på grundforløbet på Tradium, erhvervsskolen i Randers, og har henvendt sig med ønske om en læreplads. Det er en 18-årig pige, der kan tænke selv, og de 14 dage overbeviste mig om, at hun kan lære malerfaget. Samtidig fungerede vi godt sammen, og så betyder det noget, at hun selv har henvendt sig, og at det ikke er skolen, der har lavet arbejdet for hende. Det viser noget initiativ og at hun vil det her”, siger Klaus Holch til Licitationen-Byggeriets Daglad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218