23948sdkhjf

Sanistål vælger urentable opgaver fra

På trods af et fald i omsætningen tjente Sanistål alligevel flere penge i 2015.
Sanistål omsatte i 2015 for 4,114 mia. kr., og det betød et fald på 6 procent sammenlignet med året før.

- Udviklingen i omsætningen kan primært henføres til det danske marked og fokus på lønsomhed. I Østeuropa har vi oplevet et fald i omsætningen, hvor de nære økonomiske bånd til Rusland spiller en stor rolle. Korrigeret for salg af aktivitet har vi realiseret omsætningsvækst på det tyske marked, skriver Sanistål i sit årsregnskab.

På trods af faldet i omsætningen steg resultat af primær drift (EBIT) med 1 procent til 85 mio. kr., og resultat før skat steg med hele 66 procent til 93 mio. kr.

Tilbagegang inden for byggeri
I koncernens Byggeri-division har man som ventet haft en nedgang i omsætningen på 5 procent – det på trods af, at det danske vvs-marked voksede med 4 procent i 2014.

- Hovedparten af udviklingen kan henføres til det danske marked og Saniståls fravalg af ikke rentable ordrer, konstaterer Sanistål.

Driftsresultatet for divisionen endte på 40 mio. kr. mod 45 mio. kr. året før. Faldet skyldes lavere indtjening i Østeuropa.

Stålmarked under pres
Også i Industri-divisionen faldt omsætningen – nemlig med 7 procent til 2,223 mia. kr.

- Omsætningsudviklingen skyldes faldende stålpriser, frasalg af aktiviteter samt frasalg af samhandelskontrakter med for risikofyldte betingelser, skriver Sanistål.

Divisionens driftsresultat endte på 104 mio. kr. mod 100 mio. kr. i 2014, men fremgangen skyldes engangsindtægter på 6 mio. kr. i forbindelse med salg af aktiviteter.

Forventer flad udvikling
Også i 2016 forventer Sanistål et vanskeligt marked, og man kalkulerer derfor med et resultat af primær drift på 80 mio. kr.

- I 2016 forudses en beskeden aktivitetsvækst i bygge- og anlægsbranchen, hvilket ligeledes gør sig gældende for VVS-markedet. Konkurrencesituationen i Danmark forventes ikke yderligere skærpet i 2016. I Østeuropa ventes genåbning af EU-støttede investeringsprogrammer at stabilisere bygge- og anlægsbranchen på et niveau over 2015. Sanistål forventer med målrettede initiativer at skabe lønsom vækst i omsætningen inden for bygge- og anlægsbranchen i både Danmark og Østeuropa, skriver Sanistål.

- For 2016 forventes en flad aktivitetsudvikling for industrimarkedet. Det danske marked er præget af en hård konkurrencesituation, hvor der konkurreres på pris og risikovillighed. Der knytter sig en usikkerhed til markedet i Østeuropa på grund af regionens økonomiske bånd til Rusland, mens Saniståls marked i Tyskland forventes på niveau med 2015. Sanistål forventer en beskeden omsætningsvækst i 2016, der opnås gennem fortsat udvikling og udbredelse af vores servicekoncepter, vækstinitiativer målrettet eksisterende kunder og realisation af indtjeningspotentialet i koncernens øvrige produktsortiment, lyder det videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219