23948sdkhjf

Arbejderbank satser på virksomheder

Arbejdernes Landsbank har indgået aftale med investeringsbank, der giver nye muligheder for lån til små virksomheder. Banken fik 850 nye erhvervskunder sidste år og har nu 11.000 erhvervskunder, men er stadig en miniput i erhvervssegmentet.
Arbejders Landsbank satser i stigende grad på virksomhedskunder. Banken har netop indgået en aftale med Den Nordiske Investering Bank (NIB) om en femårig finansieringsfacilitet, der giver mulighed for at låne 50 mio. Euro eller ca. 375 mio. kr. ud til små og mellemstore virksomheder.

Aftalen er et led i bankens bestræbelser på at markere sig på erhvervsområdet. Arbejdernes Landsbank har i dag godt 11.000 erhvervskunder og et samlet erhvervsudlån på 2,3 mia. kr. Sidste år havde banken en nettotilgang af 850 nye erhvervskunder.

Særlig efter 2014 er banken begyndt at servicere erhvervskunder – og der er oprettet seks erhvervskundecentre i Århus, Ålborg, Odense og København.
En erhvervskunde i et erhvervscenter skal typisk have et engagement på 10 mio. kr., men ifølge erhvervsdirektør Kåre S. M. Breinholt kan det også være mindre. Desuden betjenes erhvervskunderne fra bankens 37 filialer.

Arbejderens Landsbank har i de senere år scoret højt i popularitetstest hos privatkunderne og det er bl.a. denne tillid man nu bygger på i forhold til erhvervskunder.

Banken satser på helkunder i erhvervslivet og understreger, at den kan levere alle de finansieringsydelser, som erhvervslivet typisk har behov for. Derimod ønsker man ikke at være erhvervsbank nr. 2 for erhvervskunder.

Det er ingen betingelse for at blive erhvervskunde i banken, at man f eks. har overenskomst. Arbejderes Landsbank er rundet af fagbevægelsen, og bestyrelsesformanden er fagforeningen 3F´s formand, Per Christensen.

Arbejderens Landsbank har i forvejen en berøringsflade til erhvervslivet i form af leasingselskabet AL-Finans, der er stor på billeasing, men også har et factoringselskab, der køber fakturaer.

Banken har et samlet udlån på 20 mia. Kr. mens indlånet er 32 mia. kr. Satsningen på erhvervskunder er derfor også en måde at reducere det store indlånsoverskud på.

Det betyder dog ifølge erhvervskundechef Kåre S. M. Breinholt ikke, at banken vil give slip på de gammeldags kreditdyder.

"Vi satser i konkurrencen ikke specielt på lave renter og lempelige vilkår, men på service, tilgængelighed og nærhed", siger han til Ledelse IDAG.dk

Det samlede erhvervsudlån i Danmark er på omkring 1100 mia. kr., så der er langt endnu inden Arbejdernes Landsbank bliver en stor spiller på erhvervsområdet, men ambitionen er der.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125