23948sdkhjf

Få gratis info om kunder og konkurrenter

Det er nemt og bekvemt at følge med i, hvordan det går for dine kunder og konkurrenter. Regnskaber og virksomhedsinformation formidles gratis gennem CVR-registeret. ”Det er en rigtig smart måde at følge sine kunder og konkurrenter på,” siger erhvervspolitisk direktør Tom Vile Jensen, FSR-Danske Revisorer.
For mange små og mellemstore ejerledede virksomheder, der ikke følger sine konkurrenter eller kunder tæt, er der hjælp at hente. Og så er det gratis.

Der er 140.000 regnskaber på vej ind i det Centrale Virksomheds Register (CVR) i april, maj og juni. De informationer, der ligger i regnskaberne kan virksomhederne hente gratis fra CVR-registeret.

”For danske virksomheder betyder det, at 140.000 kunder og leverandører inden for de næste måneder forventeligt afleverer friske tal på, hvordan deres økonomiske situation ser ud. Hvorvidt der er overskud eller underskud, eller om en virksomhed skylder mere end den ejer. Det er ganske interessante oplysninger for de, som enten køber eller sælger til virksomheden. Det er informationer, du kan få ved at slå op i virksomhedens regnskab,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Den erhvervspolitiske direktør hos FSR siger, at det er meget normalt at store virksomheder følger konkurrenter og kunder tæt. Men det sker langt sjældnere blandt små og mellemstore virksomheder.

Frikøbte materialet
Den tidligere regering ”frikøbte” regnskaberne af Erhvervsstyrelsen i december 2014 som en del af Vækstpakken. Det gør det muligt for virksomhederne at downloade regnskaberne gratis. Men ikke nok med det.

”For en virksomhed kan det være en god idé i at følge med i regnskaberne fra ens vigtigste kunder og leverandører. Informationen er gratis. Hvis et regnskab viser, at der er økonomiske problemer, så skal man som virksomhedsejer måske overveje en ekstra gang, inden man betaler en leverandør før varen er leveret.”

”Det tager blot få sekunder at downloade et regnskab. Oven i kan man abonnere på ”følg-en-virksomhed-servicen”. Her får man nyheder og ændringer i e-mailsystemet, så snart der er ændringer. Det kan faktisk være en god forretning at være orienteret om sine samhandelspartnere,” siger Tom Vile Jensen.

Femdobling af downloads
At regnskaberne bliver publiceret og kan downloades gratis, er der en del der har opdaget. Der er sket en femdobling siden det er trådt i kraft. Fra 72.000 downloads i første halvår af 2014 til 356.000 i første halvår 2015.

Udover virksomhedernes regnskaber, indeholder CVR-registret også en oversigt over virksomhedernes ejere, virksomhedernes adresser, branche, antal ansatte og en oversigt over ændringer i personkredsen bag virksomheden. Det er præcis de ændringer, man kan abonnere på og få en mail, hver gang der sker en ændring.

”Det er en rigtig smart måde at følge sine største tre-fem kunder og tre-fem konkurrenter på,” siger Tom Vile Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062