23948sdkhjf

95 virksomheder gik konkurs i april

April var hård ved byggeriet med det højeste antal konkurser siden juni 2010. Men situationen er ikke så alvorlig, påpeger Dansk Byggeri
Selvom flere analyser peger på bedre tider for den danske bygge- og anlægsbranche, er det for nogle fortsat hårdt at drive virksomhed.

April måned var således hård for bygge- og anlægsbranchen med 95 konkurser, hvilket er det højeste antal konkurser siden juni 2010.

Dermed har 332 bygge- og anlægsvirksomheder drejet nøglen indtil videre i 2016, hvilket er en stigning på 63 procent i forhold til de første fire måneder af 2015, hvor 204 virksomheder gik konkurs.

”Det kan virke paradoksalt, at vi i en tid, hvor beskæftigelsen i branchen nærmer sig et ”normalt” niveau, ser et stigende antal konkurser. Ud over det faktum at konkurrencen i branchen er ganske intens, så tyder alt på, at der også betales for fortidens synder", siger analysechef Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.


Sagspukkel og skatteinddrivelse

Årsagen kan blandt andet findes i en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, som gav mange konkurser i starten af 2016.Samtidig er det kommet frem, at antallet af konkurser har været lavt i de foregående år, da inddrivelsessystemet hos Skat ikke har fungeret.

Siden nytår er Skat så gået i gang med at inddrive skattegæld manuelt, og her er der nogle virksomheder, som ikke kan betale, og derfor begæres konkurs.

”Det betyder, at en del af de konkurser, vi ser i øjeblikket, reelt burde være kommet i de foregående år, og situationen i branchen derfor ikke er helt så faretruende, som konkurstallet ellers indikerer”, understreger Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156