23948sdkhjf

Utrygge Siemens-medarbejdere kimer 3F ned

Siden søndag aften har utrygge medarbejdere i stort tal kontaktet fagforbundet i Aalborg.
Flere er bekymrede for, om det er sikkert at gå på arbejde hos vindmøllefabrikken Siemens Wind Power, efter DR i 21Søndag afslørede, at medarbejderne i årevis er blevet kronisk syge af sundhedsfarlig kemi på fabrikken. En sag, som flere eksperter kalder en arbejdsmiljøskandale.

- Der er rigtig mange, der har haft ringet ind til afdelingen, oplyser Benny Vinther Jensen, industrigruppeformand hos 3F Aalborg.

- Jeg kan sagtens forstå deres utryghed. Når det kommer frem, at man kan blive syg af at gå på arbejde, skal man tænke sig om, siger han til DR.

Når medarbejderne får svar i den anden ende af røret, er det dog først og fremmest med en anbefaling om at fortsætte som hidtil.

- Så er rådet til dem, at de selvfølgelig kører ud og passer deres arbejde. Det er historisk set, at arbejdsmiljøet på Siemens har været noget skidt. Det ser jo fornuftigt ud i dag, siger Benny Vinther Jensen.

På Siemens i Aalborg har man ligeledes gjort en indsats for at berolige medarbejderne. Her er der blevet holdt infomøder, fortæller fællestillidsmand på vindmøllefabrikken, Thomas Fischer.

- Det er man selvfølgelig nødt til, så folk får info om, hvad det er for noget. Der er mange reaktioner på den her udsendelse, siger han.

De seneste 10 år har Arbejdsskadestyrelsen i mindst 64 sager afgjort, at medarbejdere er blevet syge af farlig kemi på Siemens Wind Power.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125