23948sdkhjf

Pro Tec Vinduer lukker ned med stort underskud

Holstebro-selskabet sætter en streg under sin status som Inwido-koncernens smertensbarn med det fjerde underskud i træk siden opkøbet.
Pro Tec Vinduer A/S slutter sit sidste regnskabsår som selvstændig virksomhed med et dundrende underskud på 69,5 mio. kr. før skat.

En stor del af underskuddet skyldes ledelsens beslutning om at nedlægge produktionen i Holstebro i løbet af årets første halvår. Således render nedskrivninger på anlægsaktiver samt forpligtelser over for personale og husleje op i en regning på 48,5 mio. kr., fremgår det af selskabets årsrapport.

- Ledelsen forventer, at selskabet Pro Tec Vinduer A/S lukkes i løbet af 2016 ved solvent likvidation. Likvidationen forventes ikke isoleret set at udløse yderligere tab og nedskrivninger, idet der ved indregning og måling af aktiver og forpligtelser i årsrapporten for 2015 er taget højde for den forventede nedlukning.

100 ansatte berøres
Pro Tec Vinduer blev i 2011 opkøbt af Inwido, som ikke har fået andet end underskud ud af ejerskabet siden da. De tre foregående regnskaber kastede et samlet underskud på 70,3 mio. kr. før skat af sig. Dertil kan nu lægges det negative 2015-resultat på 69,5 mio. kr., så den samlede regning for ejerskabet løber op i omegnen af 140 mio. kr.

Selv om produktionen af Pro Tec-vinduer nedlægges i Holstebro, holder Inwido dog liv i varemærket med produktion andetsteds. Mads Storgaard Mehlsen, der er adm. direktør for Inwido i Danmark, har både bragt Farsø og Nykøbing Mors i spil som nye produktionssteder. Han understreger samtidig, at den fortsatte produktion kommer til at foregå i mindre skala, end hvad man hidtil har set i Holstebro.

Ifølge årsrapporten for 2015 beskæftigede Pro Tec Vinduer sidste år gennemsnitligt 101 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282