23948sdkhjf

Renovering af Munkholmbroen i udbud

Fem indbudte entreprenørfirmaer kæmper om renoveringen af Munkholmbroen, der ligger på kommunegrænsen mellem Lejre Kommune og Holbæk Kommune
Broconsult A/S har undersøgt Munkholmbroens tilstand og har blandt andet anbefalet, at der gennemføres reparation af broens buer og brodæk, samt at der skal ske udskiftning af broens belægning til beskyttelse mod fugtpåvirkning. Hertil kommer en del overfladebehandlinger og arbejder på undersiden af broen.

Arbejderne er nu samlet i et udbud, som fem entreprenørfirmaer er indbudt til at byde på. De fem får mulighed for at byde ind på to sideordnede løsninger, når det gælder omisoleringen af broens overside, og er udvalgt på baggrund af deres erfaring med andre lignende opgaver og kapacitet.

Det kræver nemlig sit af entreprenøren, at arbejderne på oversiden af broen nødvendiggør afspærring af det ene spor i arbejdsperioden.

”Det er vigtigt for bygherren, at opgaven bliver gennemført så hurtigt som muligt, så man generer trafikken mindst muligt”, forklarer Janus Tøttrup fra Broconsult, der står for udbuddet på vegne af Lejre Kommune og Holbæk Kommune, som hver ejer 50 procent af broen.

”Vi har valgt de firmaer, som vi ved kan håndtere opgaven. Alle firmaerne har en lang erfaring med at renovere broer”, supplerer Holbæk Kommunes projektleder, Esben Milling.

Opgave til under 10 mio. kroner

Janus Tøttrup fortæller, at licitation vil finde sted den 27. maj, og at der herefter vil komme kontrahering og hovedprojektering på tale i juni. Tildelingskriteriet er det økonomisk mest fordelagtige bud.

”Vi lægger vægt på både pris og tidplan – primært for de arbejder der generer trafikken”, fortæller Esben Milling.

Arbejderne her forventes at gå i gang til juli.

”Oversidearbejderne skal gerne være færdige inden udgangen af oktober 2016, og så skal undersidearbejderne laves i 2017”, forklarer Janus Tøttrup og oplyser, at der er stillet krav om, at undersidearbejderne skal være færdige med udgangen af oktober 2017, men at entreprenøren har stor frihed til at fastlægge udførelsesperioden inden for fristen.

Når det gælder anlægssummen, fortæller Esben Milling, at forventningen er, at tilbuddene på arbejderne vil være i størrelsesordenen fem til syv mio. kroner.

Munkholmbroen
Munkholmbroen ligger på kommunegrænsen mellem Lejre Kommune og Holbæk Kommune og er ejet med 50 procent af hver af kommunerne.
Broen er opført i begyndelsen af 1950’erne, og i 1970’erne blev brodækket totalrenoveret, mens der siden kun har været udført løbende vedligeholdelsesarbejder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172