23948sdkhjf

Tid til at polstre virksomheden

Øget indtjening skal bruges til at polstre virksomhederne, så de er bedre rustet til op- og nedture i aktivitetsniveauet
"Virksomhederne i bygge- og anlægssektoren er inde i en forholdsvis stabil vækstrytme. De senere år har budt på stigning i såvel aktivitet som omsætning, og selv om indtjeningen stadig halter en smule bagefter, er det overordnet set nogle fine resultater, der præsteres i disse år".

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad på baggrund af en analyse, som Spar Nord har foretaget på baggrund af regnskabsstal fra erhvervsdatabasen Proff.dk.

"Som altid, når der tale om byggesektoren, er virksomhederne imidlertid særdeles konjunkturfølsomme. Det skyldes ikke mindst byggesektorens afhængighed af offentlige investeringer. Når staten, regionerne og kommunerne skruer på konjunkturregula- toren, kan det trække eksistensgrundlaget væk under mange virksomheder – og det breder sig lynhurtigt til den lange række af følgeerhverv i byggeriet.

Når virksomhederne i byggesektoren i dag præsterer pæne regnskaber, skyldes det langt hen ad vejen, at man har fået tilpasset virksomhederne efter kriseårene, og at de senere år har budt på store offentlige investeringer. Nu drosles de offentlige investeringer lidt ned, men opgavemængden er fortsat temmelig stabil. Og så længe det er tilfældet, kan virksomhederne begynde at konsolidere sig og polstre sig til de op- og nedture i aktivitetsniveauet, som traditionelt er en del af det at drive virksomhed i byggeriet", skriver chefredaktør Klaus Tøttrup..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093