23948sdkhjf

Radon-renovering og bygningsudredning

E&P service har udvidet aktiviteterne med radonrenovering
Den radioaktive ædelgas radon skønnes årligt at være årsag til 300 tilfælde af lungekræft, og derfor har der den seneste tid været fokus på mulighederne for radonsikring af især enfamilieshuse, som menes at være hårdest ramt af indtrængningen. Det anslås, at grænseværdien for radon er overskredet i ca. 65.000 boliger i hele landet.

E&P services moderselskab, Enemærke & Petersen, har i mange år arbejdet med at radonsikre al nybyg, men på baggrund af den seneste tids debat har E&P service nu valgt at uddanne to radonteknikere, der kan stå for radonundersøgelser og rådgivning om sikring af eksisterende bygninger med for højt radonindhold. De to medarbejdere har i februar deltaget i den efteruddannelse, som Statens Byggeforskningsinstitut og Teknologisk Institut udbyder.

Detaljeret bygningsudredning
Uddannelsen har til formål at gøre medarbejderne i stand til at planlægge og gennemføre renovering af bygninger med for højt radonindhold i luften. Peter Ring, som er én af firmaets to radonteknikere, fortæller:

”Tallene fortæller jo deres helt egen historie. Nemlig, at husejere i boliger fra især 1960-2010 har en udfordring med indeklimaet i deres hus”.
”Vores kunder spørger tit, hvad de har af muligheder. Vi kan foretage en radonmåling, men vores vurdering er, at en sådan måling ikke kan stå alene, da den ofte skaber flere spørgsmål end svar, hvis værdierne viser sig at være over de anbefalede mængder.

Derfor tilbyder vi altid radonmålingerne suppleret med en bygningsudredning, da det giver kunden et statusbillede, men også en handleplan med forslag til konkrete tiltag”, forklarer Peter Ring.

Passer til porteføljen
E&P service tilbyder en bred vifte af bygnings- og skadeservice og seneste tilføjelse til porteføljen er altså radonteknik.
”Dét, at vi nu uddanner radonteknikere, passer godt ind i vores skadeservicekoncept, hvor vi også tilbyder hjælp ved vandskader, affugtning, skimmelsanering og udbedring af forsikringsskader.

Og så stemmer det godt overens med vores ønske om at være en full-service håndværksvirksomhed, der kan tilbyde vores kunder lige præcis de løsninger, der passer til deres behov”, fortæller Sven Mortensen, der er direktør for E&P service.
Han fortæller også, at det var en artikel her i Mester Tidende om manglen på radonrenoveringstilbud til parcelhusejere og andre, der bragte ham på sporet af det nye aktivitetsområde i E&P service.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094