23948sdkhjf

De gode bliver endnu bedre!

Mens nogle håndværks- og entreprenørvirksomheder knap er kommet i gang med at udnytte fordelene ved IT-værktøjerne er andre allerede færdige med generation 1, og godt i gang med 2. generation
"De gode og meget IT-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder bliver endnu mere IT-modne. Det er en klar tendens i markedet som vi oplever pt”, siger adm. direktør i BASIT Martin Profit Jakobsen
Han fremhæver, at mange har arbejdet med IT-værktøjer i 3-5 år på et fornuftigt niveau, og oplever nu en begrænsning i deres nuværende IT-værktøjer.

”De vil opnå endnu mere effektivitet med IT-værktøjerne. Derfor søger de efter nye IT-værktøjer til at erstatte allerede indkøbte”, fremhæver Martin Profit Jakobsen.

IT-moden kloakmester
Et eksempel er Kloak Ekspressen ApS. Den IT-modne kloakmester fra det midt-jyske brugte allerede i vid udstrækning IT-værktøjer i hverdagen. De tog kontakt til BASIT da de ønskede at videreudvikle og opdatere deres eksisterende IT-værktøjer, så de bedre passede til den nuværende forretning. Vi ønskede at optimere vores IT-værktøjer.

”Der var en del småting som ikke fungerede optimalt, og nogle behov som ikke blev opfyldt. Vores daværende leverandører var faldet lidt bagud i forhold til markedet. Vi syntes derfor det var på tide, at se efter andre måder at gøre det på”, siger Kloak Ekspressens IT-mand Morten Johansen

BASIT-konsulent Martin Joost forklarer, at Kloak Ekspressen ApS allerede var godt dækket ind med fungerende IT-værktøjer, og det var således en meget IT-moden virksomhed BASIT-konsulenterne mødte.- ”De første fordele ved IT-værktøjer var allerede høstet i virksomheden, og Kloak Ekspressen havde allerede dækket de fleste af deres arbejdsprocesser ind med IT-værktøjer. Kloak Ekspressen er et godt eksempel på hvordan gode IT-værktøjer skaber tid og overskud i forretningen til at vokse og udvikle sig. Næste skridt i den udvikling var at få opdateret deres IT-værtkøjer”, siger Martin Joost.

Færre IT-værktøjer
BASIT koncentrerede sig derfor om at gøre hverdagen i Kloak Ekspressen ApS endnu mere simpel ved at minimere antallet af IT-værktøjer og som følge heraf mindske tastearbejdet.
”Vores tilgang til at finde de rigtige IT-værktøjer er baseret på at få afdækket kravene og behovene og parre dem op mod de bedste IT-leverandører på markedet. Tilgangen virker på tværs af fag og størrelse, og også på tværs af IT-modenhed, som vi så med Kloak Ekspressen”, fremhæver Martin Joost.

Morten Johansen fra Kloakexpressen er godt tilfreds med processen:

”Det fungerede og vi fandt en løsning, som samler de funktioner vi havde brug for”, siger han.
Kloak Ekspressen ApS fik således lettet nogle af deres rutiner da de valgte og implementerede en ordre- og sagsstyringsløsning, som samler de ønskede funktioner i virksomheden.

En nødvendig rejse
”Det vigtigste parameter for at være IT-moden er ikke antallet af IT-værktøjer, men derimod den modenhed der er til at bruge IT-værktøjerne i virksomheden. Det nytter ikke noget at indkøbe et IT-værktøj som ikke bliver brugt.

Derfor er et parameter som implementeringsgrad også afgørende. Altså hvor mange af de potentielle brugere er i gang med at udnytte IT-værktøjet? Hvis der er købt 3 licenser og kun én bruger det er det en ringe investering og implementeringsgrad”, siger adm. direktør i BASIT Martin Profit Jakobsen.

”Kloak Expressen oplevede at deres IT-leverandør ikke fulgte med tiden, og det er vigtigt at holde øje med. Dels fordi de nye teknologier billigere, men også fordi de er mere fleksible. Hvis en IT-leverandør har investeret mange penge i en teknologisk platform vil de selvfølgelig gerne have deres investering forrentet. Derfor kan de være tilbøjelige til at anbefale et IT-værktøj som er lidt gammeldags.
Omvendt med nye IT-leverandører som kan det hele, men som ikke har en platform at forsvare. De koder lidt i øst og vest, og som kunde ender man måske med at købe noget som IT-leverandøren ikke satser helhjertet på fremadrettet. Derfor skal man være helt skarp når man vælger IT-leverandør, og se dem an i forhold til et fleksibelt samarbejde på den længere bane”, siger Martin Profit Jakobsen.

Hvor moden er du?
Test din IT-modenhed. Send en mail til red@mestertidende.dk. BASIT står for analysen og sender et link til dig.
Mester Tidende og BASIT inviterer også håndværksmestrer og entreprenører til inspirationsmøder på TI i Taastrup for vise hvordan man kommer videre med IT-værktøjer i virksomheden. Her deles konkrete erfaringer fra IT-indkøb og IT-implementeringer og der gives gode råd til hvordan man selv kommer videre. Prisen er 750,- per deltager, men det er gratis for læsere af Mester Tidendes nyhedsbrev at deltage. Send en mail til red@mestertidende.dk

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093