23948sdkhjf

Davidsens styrket ud af brud med Ditas

"Kan vi åbne i Odense på en bar mark med succes, så kan vi også åbne i Metro-bygningerne i Aalborg og Aarhus", siger direktør Mogens Pedersen om kædens jyske ekspansion.
Davidsens Tømmerhandel sprang en bombe i sidste uge med meddelelsen om, at kæden barsler med planer om at åbne afdelinger i den lukkede Metro-kædes store varehuse i henholdsvis Aarhus og Aalborg.

Læs også: Davidsens indtager Jyllands største byer

Overraskelsen skyldes ikke kun, at Davidsens Tømmerhandel flere gange har talt åbent om at etablere afdelinger i Tønder og Esbjerg som de næste byer. Den familieejede kæde brød ved årsskiftet med Ditas, fordi man ikke ønskede at blive en del af XL-Byg-kæden. Det lå derfor i kortene, at tiden herefter skulle bruges på at lære at stå på egne ben.

"Det har selvfølgelig lagt os ned i en periode, at vi selv skulle ud og lave vores indkøbsaftaler. Men nu står vi på den anden side og er egentlig kommet styrkede ud af det", siger adm. direktør Mogens Pedersen til Building Supply .

Afsked med Ditas frigav penge
Han hentyder til, at det faktisk er afskeden med Ditas, som har gjort det økonomisk muligt at købe Metro-bygningerne i Aarhus og Aalborg. Det er nemlig Ditas, der hæfter for medlemsbutikkernes gæld til leverandører. Afskeden med Ditas har derfor gjort det muligt for Davidsens Tømmerhandel at investere mere, end hvad budgetterne ellers lagde op til.

"Det har frigjort likviditet at komme ud af Ditas, og det er de penge, vi sender ud at arbejde i Aarhus og Aalborg", forklarer Mogens Pedersen.til Building Supply .

Succes på en bar mark i Odense
Han lægger ikke skjul på, at de forestående butiksåbninger i Aarhus og Aalborg både vækker glæde og en vis spænding på forhånd.

"Den største by, vi driver detailhandel fra i dag, er Fredericia, så det er selvfølgelig lidt af et hop for os at tage til byer som Aarhus og Aalborg. Derfor er vi spændte på, om kunderne synes, vi er interessante nok, men det tror vi selvfølgelig på", siger Mogens Pedersen med tilføjelsen:

"Kan vi åbne i Odense på en bar mark med succes, så kan vi nok også godt åbne i Metro-bygningerne i Aalborg og Aarhus".

Det er afdelingen i Aarhus, som bliver den første til at åbne, mens tidsplanen for Aalborg-afdelingen endnu ikke er fastlagt. Samtidig arbejder Davidsens Tømmerhandel fortsat på at åbne en afdeling i Tønder enten i 2017 eller 2018, mens kæden holder et vågent øje med mulighederne i Esbjerg.

"Der ligger et potentiale på mange millioner i Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Tønder, så jeg tror, vi er godt beskæftiget de næste par år", siger Mogens Pedersen om udsigten til yderligere ekspansion i den allernærmeste fremtid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11