23948sdkhjf

Overblik øger konkurrenceevnen

Medarbejdernes kompetence er afgørende for virksomhedens konkurrencekraft. IT-værktøj skaber overblik og motiverer til udvikling
Hvis du har styr på din virksomhed, så har du gode muligheder for også at arbejde effektiv og lønsomt.

Det lyder simpelt, men begrebet ”at have styr på” sin virksomhed er langt mere kompliceret, end det lige lyder. Især hvis det handler om at skabe overblik over ”bløde” HR-værdier i virksomheden, såsom medarbejdernes kompetenceprofiler, kvalitetsstyring, effektmåling, medarbejdersamtaler, E-learning og kurser. Det stiller helt andre krav til indsigt end til eksempelvis økonomi- og faktureringssystemer.

Fællesnævneren for effektive IT-værktøjer er brugervenlighed, og det har man for øje i alt, hvad man gør, hos softwarefirmaet Planorama ApS i Stenløse, som netop arbejder med IT-værktøjer, der understøtter virksomhedstilpassede løsninger for kommunikation, oplæring og opfølgning.

Dynamisk styringsredskab

”Planorama er et cloud-baseret program, som via en række moduler skaber overblik over og integration mellem HR-funktioner”, forklarer systemansvarlig Anders Rähr fra Planorama ApS.

Han understreger, at Planorama er en plug-and-play løsning, hvor kunderne ikke skal bruge oceaner af tid på kravspecifikationer og implementering.

”Formålet med Planorama er overordnet set blandt andet at skabe overblik, så ledelsen får et dynamisk styringsredskab i forhold til kommunikation og læring i virksomheden. Programmet kan for eksempel hurtigt og effektivt give et overblik over, hvilke kompetencer medarbejderne har, og i givet fald hvilke nye kompetencer, der skal tilføres, enten i form af rekruttering eller videre- og efteruddannelse.

Planorama kan også styre virksomhedens digitale uddannelsesplaner og medarbejdersamtaler, skabe overblik over kursusønsker og -behov samt tilfredshedsundersøgelser og meget andet”, fremhæver Anders Rähr.

Han tilføjer, at uddannelsesplanerne kan styres med udløbsdatoer, der sikrer, at medarbejderne generhverver de nødvendige kompetencer til den aftalte tid.

”Den funktion kan blandt andet anvendes ved årlige godkendelsesprocedurer og/eller certificeringer. Nogle kunder anvender disse interne certificeringer i bemandingsplanlægningen, hvor medarbejderne skal have eller skal erhverve bestemte kompetencer for at indgå i en given arbejdsgruppe”, forklarer Anders Rähr.

Et strategisk værktøj

”Planorama er både et operationelt værktøj og et strategisk værktøj, som giver struktureret tilgang til virksomhedens kompetenceudvikling. Og programmet passer fint til blandt andet byggeriets virksomheder

Skal virksomhederne være med i konkurrencen, så skal de hele tiden udvikle deres ydelser, produkter og tilbud. Og det kræver blandt andet, at man har overblik og mulighed for at styrke medarbejdernes kompetencer hurtigt og effektivt.

”Samtidig skal man jo sikre sig, at investeringen i medarbejderuddannelse kan betale sig, og at man når de forretningsmæssige mål. Her giver Planorama nye muligheder og transparens i kompetenceudviklingen af virksomheden. Man kan blandt andet hurtigt og enkelt integrere effektmåling i alle udviklingsinitiativer”, påpeger Anders Rähr.

Planorama kan integreres med andre programmer, for eksempel Navision, og kan tilgås fra både stationære og mobile platforme. Der udvikles løbende nye funktioner og gennemføres forbedringer, så kunderne får mest muligt ud af investeringen.

På spørgsmålet om, hvordan Planorama adskiller sig fra andre lignende programmer i markedet, svarer Anders Rähr, at det især er brugervenligheden og det faktum, at programmet rent faktisk kan være med til at øge bundlinjen hos kunderne, fordi de ret hurtigt kan opnå effektivitetsgevinster.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094