23948sdkhjf

Transportvirksomheder dropper revisor

Det er især erhvervsservice- og transportvirksomhederne, der skipper revisor, viser ny undersøgelse.
Virksomheder indenfor erhvervsservice og i nogen grad transport & handel benytter i væsentlig ringere grad revisorer end virksomheder i andre brancher.

Det viser en ny undersøgelse fra Danske Revisorer.

Samlet har 11 procent af danske selskaberne ingen erklæring fra revisor. Inden for Erhvervsservice er det 23 procent, mens 16 procent af transport & handel benytter virksomhederne ikke revisorer.

- Analysen viser også, at virksomheder med en revisorerklæring på årsregnskabet får en væsentlig bedre risikoscore og anses for mindre risikofyldte, end virksomheden uden nogen påtegning fra revisor, forklarer vicedirektør i Danske Revisorer, Tom Vile Jensen.

- Det er typisk, når man har brug for ekstern kapital, at virksomheder antager revisorer til regnskaber og andre opgaver.

- Virksomheder uden revisorerklæring er forholdsvis unge af alder, hvilket indikerer, at den stigning der er sket i antallet af selskaber uden erklæring primært sker, fordi nyetablerede selskaber ikke vælger revision – og i mindre grad som følge af at etablerede virksomheder fravælger revisor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125