23948sdkhjf

Anklager lukker kartelsag mod Skou Gruppen

Bagmandspolitiet vil ikke forsøge at få afprøvet byrettens frifindelse af Skou Gruppen A/S og virksomhedens adm. direktør Martin Skou Heidemann i landsretten
Der er nu sat et endegyldigt punktum i sagen mod Skou Gruppen A/S og virksomhedens adm. direktør og tidligere formand for Dansk Byggeri, Martin Skou Heidemann, for overtrædelser af konkurrenceloven.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet - vil ikke forsøge at få afprøvet byrettens frifindelse af parterne i landsretten.

Det oplyser specialanklager Niels Kjærsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I forbindelse med byretsdomsafsigelsen nævnte han over for Ritzau, at anklagemyndigheden ville nærlæse dommen og tage stilling til, om den ville søge om tilladelse fra Procesbevillingsnævnet til at anke til landsretten. Og det har de altså nu besluttet ikke at gøre.

"Vi ønsker ikke at indsende ansøgning til procesbevillingsnævnet", siger Niels Kjærsgaard og forklarer, at anklagemyndigheden ved bødesager som udgangspunkt ikke kan anke. Kun hvis sagen har en særlig eller principiel karakter.

"Det har vi vurderet ikke er tilfældet i den konkrete sag", siger han og fortæller, at anklagemyndigheden har vægtet, at dommeren har foretaget en konkret vurdering af beviserne i forhold til forældelsesspørgsmålet.

Glad for afslutning

Skou Gruppen A/S og Martin Skou Heidemann blev i byretten i Helsingør frifundet for tilbudskoordinering med entreprenørvirksomheden N. H. Hansen & Søn A/S på en tagterrasse-entreprise tilbage i august 2008.

Retten vurderede, som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, at sagen var forældet og tog ikke stilling til beviserne i forhold til skyldsspørgsmålet i sagen.

Martin Skou Heidemann, der helt var starten har påpeget, at sagen var forældet, og at virksomheden ikke har aftalt pris og dermed deltaget i noget kartel, glæder sig over, at sagen nu er helt afsluttet.

"Jeg er selvfølgelig utrolig glad for, at alle nu kan se, at jeg havde ret, og at vi er blevet frifundet. Det var den tyndeste sag, og jeg synes, at anklageren skal være glad for, at dommeren dækkede over den fadæse ved at starte med at se på forældelsesspørgsmålet", siger han.

Tidligere har han nævnt over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at Skou Gruppen havde håbet, at dommeren ville kigge på beviserne først og dernæst forældelsesspørgsmålet, men at dommeren altså valgte at gøre det modsatte.

"Men vi er overbeviste om, at han ville være kommet frem til det samme, hvis han havde gjort det andet", har Martin Skou Heidemann tidligere sagt.

Ikke eneste afsluttede sag

Ud over sagen mod Skou Gruppen A/S og Martin Skou Heidemann er sagen mod Juul & Nielsen A/S også afsluttet.

Virksomheden blev i byretten i Glostrup idømt en bøde på 1,5 mio. kroner for tre overtrædelser af konkurrenceloven, men indbragte efterfølgende sagen for landsretten, som ændrede byrettens dom til, at virksomheden i stedet skulle betale én mio. kroner i bøde for overtrædelserne.

Bøden har virksomheden valgt at betale, og dermed er der også her sat et endegyldigt punktum.

Det oplyser virksomhedens adm. direktør, Tommy Nielsen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kartelsagen
33 virksomheder har været sigtet, og flere har været mistænkt.
28 virksomheder har modtaget bødeforlæg.
25 virksomheder og flere ledende eller tidligere ledende medarbejdere her har accepteret eller er blevet idømt bøder i sagskomplekset - herunder tælles Nehm & K.E. Byg med, selvom bøden her er givet til ejeren af virksomheden. Det hænger sammen med, at der var tale om en enkeltmandsvirksomhed. Nehm & K. E Byg er opløst per 31. december 2009.
Desuden er der et tilfælde, hvor en ledende medarbejder har fået bøder, uden at virksomheden har fået. Det gælder hos Nisgaard A/S.
I alt er der betalt bøder for 31. mio. kroner.
Skou Gruppen & Martin Skou Heidemann er frifundet.
Fire virksomheder er undervejs gået konkurs, og der er dermed ikke rejst sag mod dem.
En anklage er trukket tilbage, og Julius Nielsen & Søn A/S har udsigt til tiltalefrafald grundet samarbejde med myndighederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094