23948sdkhjf

Dispensation kan give VVS-opgaver

Refa Energi behøver ikke længere holde sig til kollektiv varmeforsyning.
Refa Energi har længere arbejdet med at erstatte oliefyrene i landsbyerne på Lolland-Falster med et grønnere alternativ. I første omgang legede man med tanken om nærvarmeanlæg, men ved nærmere eftersyn besluttede man at sætte sin lid til varmepumper .

Problemet var dog, at Refa Energi ifølge varmeforsyningsloven ikke må installere individuelle varmeanlæg, men skal holde sig til etableringen af kollektive varmeløsninger.

Men nu har Energistyrelsen givet dispensation til den såkaldte Refa Energi-model, hvor der tilbydes individuelle varmeløsninger i det åbne land.

- Vi har fået en dispensation, der løber over 10 år. Og der er ikke nogen begrænsning på antal, så jeg forventer vi kan sætte små 2.000 anlæg op i løbet af de 10 år. Nu er vi ovre vores første store hurdle. Nu skal vi bare ud over stepperne, fortæller Rolf S. Christensen til Energy Supply.

Modellen fra Refa Energi, som man altså har opnået dispensation til, er et tilbud om at installere, justere, overvåge og vedligeholde varmepumper i de enkelte boliger. Forbrugerne skal selv betale tilslutningsbidrag, en fast årlig afgift samt for forbruget af varme efter samme princip som gælder for almindelig fjernvarme. Modellen er udviklet i samarbejde med Best Green i Horsens og lokale varmepumpeinstallatører på Lolland-Falster.

Kan leve uden støtte
Tilladelsen fra Energistyrelsen kommer samtidigt med, at Energistyrelsen har offentliggjort en ny støtteordning til udskiftning af oliefyr med varmepumper i landdistrikterne. Støtten på i alt 25 millioner kroner uddeles mod slutningen af 2016.

Refa Energi håber da, at få del i de midler, men skulle det ikke være tilfældet, kan projektet godt overleve.

- Vores beregningsmodel er ikke bygget op om støtten, men vi ville da komme hurtigere fra havn med støtten, end uden, siger Rolf S. Christensen.

Stor interesse
Lige nu arbejder energiselskabet med at få de sidste detaljer på plads med henblik på en præsentation af den nye Refa Energi-model i løbet af efteråret.

- Der har været interesse for det allerede nu. Jeg har fået henvendelser fra borgere og virksomheder, der vil i gang allerede nu. Men vi må hellere vente og se om nogle af de 25 millioner kroner ryger i vores retning, siger Rolf S. Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094