23948sdkhjf

Flere små virksomheder søger alternative finansierings-engle

Flere små virksomheder søger kapital hos familien, business-engle og Vækstfonden, viser ny undersøgelse. Den er et wake up-call til de partier, der forhandler 2025-plan, siger revisorer
De tre f´er, fools, family and friends er stadig de små og mellemstore virksomheders vigtigste kilde til finansiering, når banken ikke vil lege med – typisk på grund af manglende sikkerhed.

Men de små virksomheder vender sig også i stigende grad mod Vækstfonden og business-engle, når de søger lån og egenkapital.

Samtidig er crowdfunding for alvor kommet på nethinden i virksomhederne, som en alternativ mulighed for finansiering.

Det fremgår af en stor undersøgelse, som FSR Danske Revisorer har foretaget blandt revisorer, der reviderer regnskaberne i små og mellemstore virksomheder.

Når alternative finanseringskilder opsøges, er det primært, fordi der gives afslag i banken – og afslagene handler især om manglende evne til at stille sikkerhed. Derfor er det bl.a. populært at søge kautioner i Vækstfonden.

Wake up call til politikere

Eerhvervspolitisk i FSR ,Tom Hvile Jensen, siger til Leder I dag.dk, at undersøgelsen er et wake up til de politikere, der er indkaldt til forhandlinger om regeringen 2025-plan.

”Vores undersøgelse viser, at det trejde marked for finansiering – det udenfor banker og realkredit – i den grad er blevet aktuelt for de mindre virksomheder. Det tredje marked findes, men det er ikke tilstrækkeligt velfungerende. Det trænger til at blive stimuleret”, mener FDS-vicedirektøren.

Han peger på, at det investorfradrag, som er indeholdt i planen, kan forbedres, så det bliver endnu mere attraktivt for familie, bussiness-engle og andre at investere i mindre virksomheder.

Han peger også på, at Socialdemokraterne i deres erhvervsudspil op til 2025-forhandlingerne foreslår at forhøje afskrivningsgrundlaget for maskin- og it-investeringer med 10 pct. af basisprisen.

”Det forslag kan en få virkning på investeringerne, især hvis det kombineres med en straks afskrivning”, siger Tom Hvile Jensen, der håber, at de politiske partier, som forhandler 2025-plan, nu begynder at tale om konkret politik i stedet for bare at markere sig politisk.

Lidt over en tredjedel (34 pct.) af revisorerne i undersøgelsen svarer, at de i meget høj eller i høj grad vurderer, at deres SMV-kunder søger mod alternative finansieringsformer i forhold bankerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.059